Jitka Valentová: Horoskop České republiky 2020

CO NÁS ČEKÁ V ROCE 2020? Tato otázka teď napadá řadu lidí a veřejně se už na toto téma hodně diskutuje, objevují se různé rozbory, názory, spekulace a prognózy.

Očekávání jsou veliká, neboť v tomto roce nastane pár výjimečných konstelací.

Pojďme se tedy spolu podívat, jak to vypadá, a to nejen z pohledu astrologie.

Rok 2020 bude podle numerologie pod vládou čísla 4. To ukazuje na stabilitu, pevnost, sílu, řád, praktičnost ,organizační talent a pracovitost.

Z hlediska čínské astrologie bude od 25.1. 2020 do 11. 2. 2021 vládnout symbol kovové Krysy. To je předpoklad pro to, aby byl daný rok hodně jangový, tedy aktivní a společenský, hodně věcí se bude měnit, prý doslova nezůstane kámen na kameni. Úspěch budou mít odvážní, kteří se nebojí změn. Je třeba se však vyvarovat útočnosti, nepokoje a hromadění zásob ze strachu.

Z hlediska západní astrologie bude rok 2020 pod vládou Luny. To samo o sobě ukazuje, že se tento rok budeme zabývat řešením svých citů, pocitů, emocí, tedy hodně naší duší. Do popředí se budou dostávat témata rodiny, domova, rodinných kořenů, porodnosti, mateřství, výživy a to jak duševní, tak i hmotné. Také témata klimatická i ekologická budou na popředí zájmu.

Tomu všeobecně nahrává vliv tranzitní revoluční planety Uran, která se nachází na počátku znamení Býka a bude zhruba po 7 let měnit výživový a hodnotový systém naší společnosti. Je možné, že se objeví nové informace ohledně výživy a zpracování potravin. Také může nastat určitá finanční revoluce. Mohou vzniknout nové formy informačních technologií v oblasti bankovnictví atd.

Zkusme se podívat přímo na horoskop České republiky a to počítaný pro její vznik po rozdělení  1. 1. 1993 Praha 00.00.01 SEČ.

Zde je vidět, že se revolucionář Uran nachází v 8. domě, tudíž je možné, že přinese řadu dalších významných úmrtí a změn nejen v uměleckém světě, ale i v oblasti politiky a veřejnosti, a to zejména v listopadu 2020, kdy do tohoto domu vstoupí i obávaná Černá luna, která si jistě nějakou tu lahůdku neodpustí. Je možné, že se bude veřejně řešit i nějaký sexuální skandál a podezřelá úmrtí.

Horoskop České republiky 2020V tomto domě ovlivňuje tranzitní Uran také tajné služby, diplomacii, starobní penze, renty, úvěry a půjčky a vymáhání exekucí.

Dle jeho postavení a aspektů to naštěstí ještě koncem roku 2019 vypadá na příznivé změny v těchto oblastech pokračujících i pro rok 2020. To bude navíc podpořeno vstupem Venuše do tohoto domu, a to od března do dubna roku 2020.

Příznivé trendy našeho státu bude také podporovat prvního půl roku 2020 tranzitní Selena neboli Bílá Luna, která se nachází ve Vahách v prvním domě horoskopu naší republiky a přináší všeobecnou ochranu a zúročení pozitivní karmy.

Dále se v roce 2020, a to zejména hned v jeho počátku, konkrétně kolem 11. 1. 2020, seřadí do mocné konjunkce planety Slunce, Saturn, Pluto, Merkur a planetka Ceres v rozmezí 21-23 stupně Kozoroha. Proběhne i polostínové zatmění měsíce 10. 1. 2020 v 20:10 SEČ v Raku.

Co lze tedy očekávat?

Jedna teorie mapující konjunkci planet Saturn a Pluto v historii se domnívá, že se uzavře etapa jedné politické éry a světového uspořádání současného světa, která započala rokem 1982, kdy se konjunkce Saturn a Pluto objevila ve Vahách.

Největším mezníkem této éry byla opozice Saturn a Pluto ze znamení Blížence do Střelce 11. září 2001, kdy došlo k útoku na Světové obchodní centrum v USA. Je tedy možné, že nastane nějaká výrazná událost v souvislosti se světovým bojem proti terorismu.

V rámci naší republiky se tato konjunkce usadí v 4. domu horoskopu, kde bude působit zejména na vládní opozici. Problémy by měla mít vláda a hlava státu nebo čelní představitelé naší republiky.

Další velice významná konstelace nastane už koncem roku 2020, bude to tzv. Královská konjunkce mezi planetami Saturn a Jupiter v Kozorohu. V listopadu a prosinci se zde setká pomyslný starý král a pán karmy Saturn a mladý úspěšný princ Jupiter. Je tedy možná určitá změna vládnoucího uspořádání. Oživení v oblasti veřejné správy. Jupiter také souvisí s reformami právního systémem.

Může tedy přijít nějaké důležité přijetí nových zákonů, které posílí právní systém státu.

Končí tu také zajímavý jev, kdy se od roku 1802 setkávají tyto planety v zemských znameních a silně formují hmotnou orientaci společnosti. Další konjunkce se budou uskutečňovat zhruba po dalších 200 let ve vzdušných znameních a nejbližší nastane ve Vodnáři už v roce 2021. Měly by vést společnost k intelektuálnímu, filozofickému a informačnímu rozvoji. K novému způsobu využívání myšlení jednotlivce i kolektivu.

Kam tyto významné aspekty zasahují v rámci naší republiky?

Pokud tedy bereme v úvahu nově založený stát ČR z roku 1993, tak daná konstelace spadá do 4. domu, který v oblasti mundánní astrologie odpovídá za poměry vlasti, hospodářství, zemědělství, doly, vládní opozici, domov nás všech. Spadá tedy pod vliv znamení Raka, kde vládne Luna, která má pro rok 2020 zesílený vliv a míří opozicí na retrográdní Mars do 10. domu.

Je víc než jasné, že na naší politické scéně může dojít k vážnější třenici mezi opozicí a vládou. Problémy může mít hlava státu, nebo jeho čelní představitelé. Také oblast sportu a armády se může ocitnout pod určitým tlakem.

Zdá se, že to vše bude ještě podbarveno významnějšími celosvětovými událostmi typu zemětřesení, tsunami atd. Je možné i nějaké informační zemětřesení související s odhalením pravdy ohledně historie a původu lidstva atd.

Při bližším náhledu na horoskop ČR pro rok 2020 na jednotlivé měsíce vystupují tato hlavní témata.

  • V lednu je naznačena větší nemocnost typu chřipkové epidemie, deprese a nehodovost pod vlivem nepozornosti.
  • V únoru se bude mluvit o větším úspěchu v souvislosti se sportem, je možnost objevení nějakého nového talentu v oblasti umění.
  • V březnu začne zvýšená aktivita v domácnostech a zemědělství a přínos pro státní pokladnu díky výběru daní.
  • V dubnu se ukáže nějaký problém se zahraniční politikou a part. smlouvami. Bude také větší období partnerských nedorozumění. To bude trvat do října.
  • V květnu přijdou nějaké příznivé změny v souvislosti s reformou důchodů a půjček. Je možné posílit zahraniční obchod. Jsou možné i dary a nečekané příjmy pro náš stát.
  • V červnu bude zvýšená činnost v oblasti zdravotnictví a cestovního ruchu.
  • V červenci bude posílen vliv vlády, zazní důležité informace a je naznačen pozitivní vliv na filozofii a náboženství národa a užívání si zahraniční dovolené.
  • V srpnu se objeví sváry a komplikace vlády a hlavy státu v jednání se zahraničními partnery a nebylo by dobré podepisovat důležité smlouvy.
  • V září budou náročná jednání s opozicí vlády a boje vládních představitelů.
  • V říjnu se podaří schválit v parlamentu dobré zákony pro posilnění našeho státu. Dobrá diplomacie se sousedy.
  • V listopadu se uzavře určitá etapa našeho státu v souvislosti se sousedy a je posílena diplomatická komunikace.
  • V prosinci přijde nějaké významnější úmrtí na veřejné scéně.

V roce 2020 nastanou ještě tyto důležité úkazy:
-Polostínové zatmění Luny 5. 6. 2020
-Prstencové zatmění Slunce v Indii a Tibetu 21. 6. 2020
-Úplné zatmění Slunce v Chile a Argentině 14. 12. 2020

Co říkají karty na rok 2020?

Tarotová karta pro rok 2020 vyšla č. 1 Kejklíř - Mág.

Zdá se tedy, že i přes veškeré spekulativní teorie rok 2020 zvládneme s pomocí síly vůle, aktivity a schopnosti improvizovat. V těžkých chvílích bude dobré použít diplomatické myšlení a všeobecnou šikovnost a obchodní talent. Kejklíř nám ukazuje schopnost poradit si v každé situaci.

Andělské karty nám poslaly pro rok 2020 kartu Nevinnost.
Ta říká, že máme odevzdat svůj pocit viny, abychom ulehčili svému břemenu. Dále se máme snažit vidět i názor druhé strany. Máme si odpustit a přestat čehokoliv litovat. Máme ctít vnitřní dítě v sobě i druhých. Máme pohlédnout pod povrch a za závoj iluzí a spatřit tak skrytou duchovní pravdu, která vypovídá o dokonalosti Božího řádu.

Já osobně se připojuji k tomu, abychom rok 2020 prošli ve zdraví, štěstí, pohodě a dokázali si ho užít také v radosti a lásce.

Jitka Valentová
17.10.2019


Autorka článku: Jitka Valentová
https://astroporadna.webgarden.cz/

Jitka ValentováJmenuji se Jitka Valentová, astrologii se věnuji více než 20 let.
Moje cesta k ní vedla přes hledání odpovědí na události mého osobního života.
Astrologie byla pro mě zlomový objev. Nejdříve jsem doma v rozsáhlé knihovně mojí maminky našla řadu knih s touto tématikou a pomalu začala objevovat tento nový svět, který mi začal nabízet naději, že tato věda udává našemu osudu jakýsi řád. Silně mě vedla touha dozvědět se něco více ze svého osudu.

Při své práci proto hodně používám intuici, která mi pomáhá dát každému, kdo mě o to požádá, právě tu odpověď, která je pro něj v danou chvíli důležitá a je v souladu s jeho osudem.


duben 24, 2024 30
Po tisíciletí většina kultur považuje dotek za něco přirozeného a léčivého. Prakticky všechny...
duben 17, 2024 345
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 16, 2024 181
Chráněná krajinná oblast Pálava bezesporu patří k nejkrásnějším místům České republiky. Bělostné...
duben 09, 2024 382
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 311
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2073
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 340
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 408
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...

Nejčtenější články našeho portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2021222
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515400
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456832
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292848
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282373
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272765
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259311
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 250947
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249454
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242799
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240610
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215120
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...

ASTROLOGIE AKTUÁLNĚ

175
19. 4. 2024 v 16:00 vstoupí Slunce do Býka, který zpomalí naši aktivitu, abychom si...
1706
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře...
773
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého...
1040
10.února 2024 začíná nový lunární rok a my vstupujeme do roku dřevěného jangového...
1472
Nástup na vlnu, která nás donese na správné místo 20. 1. 2024 se Slunce, těsně před...
1385
Čína je zemí se starou orientální civilizací. Lidové svátky představují důležitou...
1529
22. 12. 2023 ve 4:28 vstoupí Slunce do Kozoroha, který nás učí odpovědnosti za to,...
4935
Při letošní Lví bráně jsem díky jedné klientce znovu otevřela svůj větší zájem o...
1704
22.11. 2023 v 15:03 vstoupí Slunce do znamení Střelce, který v čase přibývající...