KOZOROH

V kostce rok 2019/2020
Působení Jupitera v roce 2019 bude pro vás pozitivní i když ne tolik, jako při průchodu jinými domy. Měli byste se nyní něco naučit zejména o duchovních a náboženských dimenzí vlastního života. Máte rovněž šanci poznat více o sobě samých a to, aniž byste se setkávali se strachem, nebo odporem, který často pociťujete. Nyní jsou méně zvýrazněny požadavky ega.

Hlouběji soucítíte s utrpením, které vidíte, což ve vás budí sklony upřímně pomoci. Máte pocity, které ve vás navozují vědomí toho, že pomůžete–li druhým, pomůžete i sobě, všem.

V tomto času lze nalézt někoho, kdo bude v roli vašeho duchovního učitele, ale je tu na místě opatrnost, může se jednat o jedince s dvěma tvářemi. Asi získáte dojem, že toto je právě váš člověk, protože je veřejně známý. Také to může být obráceně – vy budete učitelem někoho pro někoho jiného.

Pocítíte větší chuť věnovat se duchovním záležitostem, více se obracet k vlastnímu nitru a naslouchat dříve umlčeným myšlenkám. Nalezením vnitřního klidu posílíte své postavení. Přichází ukončení aktivity z minulosti. Začnete na sebe nahlížet jiným způsobem. Přichází nový životní směr, který vychází z vašeho podvědomí. Vše, co bude odcházet a ukončovat se, je pro vaše budoucí štěstí. Veškeré změny přijímejte s povděkem. Přichází posun na duši a duchovní úrovni.

Jupiter od 12/2019 a celý rok 2020.
Toto je začátkem významného cyklu vašeho životního růstu, který potrvá zhruba dalších 12 let. Nyní se bude objevovat hlavně v oblastech Vašeho života přinášející rozmach Vaší osoby a ega. Tento pozitivní vliv planety vám vnáší do života situace, které vás posunou blíže vašemu štěstí. Budete pociťovat dostatek sil a chuti prosazovat svá přání a své představy, proto byste především nyní měli mnohé poznávat a pokoušet se zjistit, co jako lidský jedinec znamenáte, kým jste.

Pod vlivem Jupitera ve vlastním znamení, budete spokojeni sami se sebou, máte poznat a uvědomit si, co dokážete, protože nyní si jste jistější sami sebou i dojmem, jaký děláte na druhé.  Měli byste být činorodí a využít působení planet ve svůj prospěch, neboť jistým způsobem budete vyčnívat z davu, avšak neměli byste ale příliš zveličovat svoji důležitost.

Planety vás budou neustále popohánět kupředu, protože období je vhodné pro učení, získávání nových zkušeností, nechejte za sebou dětinské postoje i předsudky, které pochází zřejmě z dětství, ale i omezené obavy. Možná budete mít více plánů, než dokážete uskutečnit. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na budoucnost. Skutečného růstu dosáhnete jedině na základě vzájemné pomoci. Vaše osobnost se pozvolna změní, budete někým jiným, prožijete obrovský rozmach, uvnitř sebe samotného a začnete si více vážit své osoby. Jste připraveni na velký úspěch, avšak dávejte si pozor, abyste nebyli nesnesitelní. Pozitivní proměna osobnosti se projeví zvýšením prestiže i ve zlepšení financí, majetkových poměrů. I kdybyste zaznamenali značný úspěch, nepropadněte iluzi, že máte na všechno odpověď, nezapomeňte, že se stále učíte. Vzpomeňte si, jak jste stejné postavení prožívali před 12 roky při stejném tranzitu Jupitera (samozřejmě, pokud nejste ještě příliš mladí).

od 5/2019 Černá Luna působí nepříjemnosti s dopravním prostředkem, nebo omezení pohybu a cestování. Problémy se sourozenci, a také s úřady. Pozor na to, co řeknete, napíšete a podepíšete v souvislosti s pracovní aktivitou. Zde Černá Luna může brzdit a znepříjemňovat život ve spojitosti s úředními jednání.  Úředníci Vás mohou zdržovat a brzdit zejména ve spojení s prací a karierním postupem. Vodítkem situací, které nastanou je podobnost s obdobím 2 poloviny roku 2010 a začátek 2011.

Od 01/2020 ovlivní Černá Luna téma rodiny, domova nebo bydlení.  Černá Luna přináší silné emoce a problémové situace v souvislosti s bydlením, domovem a zázemím. Otevře se téma bydlení, které souvisí s místem, kde pobýváte, trávíte čas. Jako by s Vámi šili ”všichni čerti”, kdy Černá Luna poňouká a aktivuje myšlenky na změnu zázemí nebo domova. Je dobré si říci, jestli Vás nepálí „dobré bydlo“, kdy jsem spokojení, ale jsme tlačeni a naváděni Černou Lunou ke změně. Tedy změna se mi nemusí vyplatit a jistě si poneseme důsledky za naše rozhodnutí. Její vliv nutí k oddělení od rodiny, domova, oddělení od kořenů našeho života. Symbolizuje vyhnání z ráje, cítím se jako “černá ovce“ domova nebo rodiny. Mohu pod jejím vlivem přijímat roli obětního beránka. Pod Černou Lunou přichází problém s nalezením vhodného místa pro život. Na druhou stranu může dopomoci k nalezení nového vhodnějšího místa, nových základů pro život. Na konci tohoto vlivu se ukáže, zde se přestěhujete a změníte své zázemí, či nikoli. Každý máte své štěstí ve vlastních rukách, a proto se řiďte „zdravím rozumem“ a nepodléhejte emocím a rozmarům Černé Luny. Může se vám zmenšit rodina.

Saturn v Kozorohu působí 2018, 2019 a 2020. Přináší postupnou změnu osoby, nový životní vývoj a rozvoj osobnosti.

Duše Kozorohů dostanou lekce, pomocí kterých vytvoří svou silnou osobnost, která si bude naprosto věřit. Pocity méněcennosti a nedůvěry je nutné zpracovat.

V této době má ego příležitost, aby samo sebe obnovilo na nové úrovni individuálního vědomí. To se projeví na základě určitých osudotvorných zkušeností. Život se začne jevit jako vážnější a události budou prověřovat morální pevnost charakteru. Bude možná vyžadována velká dávka sebekázně, a i když se nám tato zkušenost nemusí líbit, každopádně nám bude ku prospěchu. Abychom konkrétněji a přesněji pochopili sami sebe, budeme se zřejmě muset naučit respektovat určité normy. Negativním projevem mohou být sklony k melancholii, depresi a nedostatku sebedůvěry, pramenící z úzkosti nebo pocitu méněcennosti. Reakce, projevující se jako vztek a agrese, jsou pak druhou stranou téže mince. Zde je nutné naučit se větší stabilitě ve svém individuálním chování a prohloubit smysl pro osobní odpovědnost.

Prosazení naší individuality. Cílem by mělo být získání vlastního významu a sebeúcty ve vlastních očích, a to sebekázní. Situace, které přiházejí, jsou výsledkem toho, jak jsme se chovali ke světu, povolání, společnosti a lidem v průběhu uplynulých čtrnácti let. Pokud jsme uskutečnili nějaké své společenské ambice, poznáme, že tato záležitost byla hodna odměny. Toto období prověří pravost a hodnotu zásad, podle kterých člověk žije. Pokud jsme na druhé straně nezískali žádný viditelný zisk nebo když nás vytrvale pronásledují ztráty a svízele, pak z toho musíme vyvodit, že v našem způsobu života je něco od základu v nepořádku. Zde musíme ponořit hlouběji, hledat smysl sebe sama a zásadně změnit svůj postoj.  Budeme analyzovat cestu, kterou jsme prošli v minulosti a napravit ty chyby, které napravit můžeme.

Saturn v tomto domě „vytahuje“ na povrch témata jako egocentrismus, sobectví, povýšené chování, problémy vůči ostatním, odmítání autorit.

Tento Saturn osobu postaví do situace, kdy mu nedovolí se chovat v pracovní činnosti samostatně. Osoba bude něčím či někým omezena. Zde je nutné přistoupit k diplomatickému jednání s nadřízenými. V této době se nemusí dařit v podnikání či samostatné činnosti. Mohou nastat situace, kdy přijdou problémy s financemi, zdravotní problémy  nebo přijdou stavy agrese, žárlivosti, kritiky. Ženy mohou být omezovány mužem nebo partnerem. Dostanou se do role podřízení se muži. Muži mohou být omezováni nadřízeným nebo zaměstnavatelem.

V tuto dobu je vhodné si více věřit, nepochybovat o sobě, nedostávat se do role obětního beránka, být osamocen. Mohou přijít pocity nenaplnění. Doporučuje se směřovat od vlastní osoby směrem k druhým, zvládnout nadřazenou roli v rodině, v kolektivu či skupině, neomezovat ostatní, být zodpovědný. Poslouchat své okolí a nežít na úkor druhých. Je to období, kdy je lepší méně mluvit a více poslouchat. Saturn  nás zkouší v tématu sebestředného chování. Dodržovat řád a pravidla, pokud tomu tak nebude, Saturn sjedná nápravu. To se týká i partnerských vztahů.

Zde Saturn představuje novou fázi vnitřního růstu. V průběhu tohoto tranzitu ponesete velkou odpovědnost za sebe i za věci, kterých se začínáte zbavovat v okamžiku vstupu do prvního domu a vašeho ascendentu. V průběhu tohoto tranzitu není vhodné začínat nějaké nové projekty pro delší období. Vyhněte se ale nicnedělání. Svoji pozornost v této době věnujte především svému nitru. Asi úplně netušíte, co se ve vás děje. Změňte se, nastal k tomu vhodný čas. Na proměnu máte v tomto případu několik let, příliš nepospíchejte. Jeden oběh Saturnu zvěrokruhem trvá přibližně 29, 5 roku (než se po celém oběhu horoskopem opět dostane do místa, kde se nacházel v okamžiku vašeho narození a příchodu na svět) a záleží taktéž na použitém systému domů, který pro horoskop používáte.

Nastal čas naučit se něco o sobě. Přemýšlejte o tom, co doopravdy chcete, potřebujete. Máte za úkol pochopit a poznat sebe samotné, ale ne očima druhých. Nyní nastal čas introspekce a sebezpytování. Začínáte klást stavební kameny k tomu, abyste pochopili, že čím více se budete věnovat (pozitivně) sami sobě, tím lépe se vám v budoucnu bude dařit. Budete nuceni k tomu řešit to, co je v současnosti právě třeba. Očekávejte proto potíže máte–li ve vnějším světě nějaké závazky. Budou–li vám potíže bránit a nebudete se věnovat sami sobě a svému nitru,  nepochybně se dostaví nějaké problémy. Projeví se to jednak tím, že nebudete mít dostatek energie a budete si připadat unavení i uzavření. Zažijete dost velký neúspěch v práci. Je to tím, že vás práce odvádí od soustředění se na sebe samotné.

Období je velmi vhodné pro to směrovat svoji pozornost do svého nitra. Z tohoto důvodu je nyní vhodné použít jakýkoli druh psychoterapie, práci na sobě, rozvoj své osobnosti, rozšiřování svého vědomí. Teď je čas zahledět se do sebe, jestli je to třeba, tak se i změnit. Vaše proměna bude samozřejmě trvat několik let, proto nejednejte unáhleně. Naučili jste se dost o světě, nyní nastal čas naučit se také něco o sobě. Co doopravdy chcete a potřebujete? Co jste se za posledních pár let o sobě dozvěděli? Vašim úkolem je poznat a pochopit (svým vlastním pohledem) sama sebe, ne ale očima jiných lidí. Toto období je obdobím introspekce a sebezpytování.  Platí – čím více se během několika příštích let budete věnovat sami sobě, tím lépe se vám pak v budoucích letech bude dařit.

Saturn nás umí přinutit, abychom řešili, co je potřeba. Jste – li od přírody hloubaví, asi nyní budete ještě víc. Očekávejte dost velký neúspěch v práci. Bude a je to tím, že vás práce odvádí od soustředění se na sebe sama. Potřebujete se odnaučit a zbavit všech nesprávných a nepřiměřených myšlenek o sobě samotných, které jste převzali od jiných. Zjistíte, kdo vlastně doopravdy jste.

16/07//2019 nastane úplněk v Kozorohu, který přinese jasno do oblasti vztahů.  V době úplňku je vhodné ukončit a dořešit veškeré vztahy, smlouvy a dohody. Ukončit vše nevyhovující.  V tento den nastane částečné zatmění měsíce, tím podtrhuje tuto životní oblast.

26/12/2019 nastane tento rok již druhé novoluní ve vlastním znamení. Novoluní přináší ohromnou energii do nových začátků.  Můžete začít novou životní kapitolu, vrhnout se do nových plánů a aktivit.

05/07//2020 nastane úplněk  Kozorohu,  který přinese jasno do oblasti vztahů.  V době úplňku je vhodné ukončit a dořešit veškeré vztahy, smlouvy a dohody. Ukončit vše nevyhovující.

Od jara 2019 se Uran  planeta zvratů a neočekávaných situací přesunul do Býky. Uran se sedm dlouhých let pohybuje v oblasti dětí, partnerů a tvorby. V těchto tématech můžete očekávat neočekávané. Pozor na nechtěné těhotenství. Náhlé změny v pracovním partnerství, nebo zásadní zvrat v souvislosti s životním partnerem.  Uran v minulém desetiletí měl za úkol změnit váš základní přístup k životu, abyste teď mohli začít hledat nové formy sebevyjádření a tvořivého projevu. Přichází čas na experimentování se životem. Možná budete mít nezvyklé vztahy s opačným pohlavím. Uran zboří staré strnulé vztahové vzory. Nečekejte ale, že tyto vztahy budou trvalé. Mohou sice vydržet, ale neočekávejte to. Mohou to být vztahy s velkým věkovým rozdílem. Možná se rychle zamilujete, což rozbije existující vztah, anebo vztah, který je sledem rozchodů a smíření, případně vztah s někým, s kým byste se za jiných okolností dohromady nedali. Děti – oblast života, která teď může změnit váš život, nebo jej komplikovat. V pozitivním světle to ale může znamenat, že se prostřednictvím svých dětí setkáte s velmi pozitivními a podnětnými zážitky.




Daniela HannahDaniela Hannah - intuitivní astroložka, numeroložka, poradkyně ve věcech duchovních i životních

Poradím Vám v oblasti partnerských vztahů, lásky, podnikání, kariéry. Objasním Vám Vaše životní karmické zadání, úkoly nastávající období a nastíním Vám možné cesty za Vašim úspěchem.
Ocitli jste se nad vlastní propastí? Otočil se k Vám život zády? Máte problémy, které nemůžete zvládnout? Přišla krize do Vašeho vztahu a Vy už prostě nevíte co očekávat a jak jít dál?

Hledáte v sobě chyby a nemůžete přijít na to, kde je děláte? Ať už se stalo cokoli a Vy hledáte radu a pomoc, tak právě Vám je určen můj výklad. Ptát se můžete na cokoliv co Vám zasáhlo do života, na sebe i své blízké, děti a rodinu. Ke svým výkladům využívám astrologie, numerologie a výkladu z tarotových karet.

Astrologie poskytuje poměrně široký a komplexní pohled na povahu každého z nás a dává docela přesná časová určení, kdy se co stane. Má řadu propracovaných nástrojů pro vzájemné porovnání jako je  např.  partnerský horoskop.
Numerologie dává výkladu pohled a sled událostí v určitém časovém období. Nedokáže přesně předpovídat konkrétní události.
Tarotové karty jsou jemným a citlivým nástrojem pro analýzu situace i předpověď dalšího vývoje,  moudře poradí, co v dané situaci podniknout.

KONTAKT: Telefon: 736 20 15 87  www.astrokarty.cz



duben 17, 2024 168
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 16, 2024 135
Chráněná krajinná oblast Pálava bezesporu patří k nejkrásnějším místům České republiky. Bělostné...
duben 09, 2024 352
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 271
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2035
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 300
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 382
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 19, 2024 725
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...

Nejčtenější články našeho portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2018391
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515378
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456772
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292786
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282276
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272738
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259246
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 250785
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249298
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242771
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240561
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215095
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...

ASTROLOGIE AKTUÁLNĚ

1651
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře...
740
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého...
1018
10.února 2024 začíná nový lunární rok a my vstupujeme do roku dřevěného jangového...
1455
Nástup na vlnu, která nás donese na správné místo 20. 1. 2024 se Slunce, těsně před...
1359
Čína je zemí se starou orientální civilizací. Lidové svátky představují důležitou...
1506
22. 12. 2023 ve 4:28 vstoupí Slunce do Kozoroha, který nás učí odpovědnosti za to,...
4913
Při letošní Lví bráně jsem díky jedné klientce znovu otevřela svůj větší zájem o...
1690
22.11. 2023 v 15:03 vstoupí Slunce do znamení Střelce, který v čase přibývající...
1727
23. 10. v 18:21 vstoupí Slunce do znamení Štíra, který hledá, co je pod povrchem,...