Veronika Navrátilová: Novoluní ve Vahách, Saturn direktní v konjunkci s Dračím ocasem

Na svatého Václava v sobotu 28.9. 2019 ve 20:26 nastává novoluní na 5. stupni znamení Vah. Vládkyní novoluní je Venuše, která se společně s Merkurem nalézá také ve Vahách.

Než se podíváme na vliv novoluní, chtěla bych se zmínit ještě o jedné astrologické události, která se na den novoluní stává aktuální. Pomalý Saturn se spojí exaktně s jižním uzlem (Dračím ocasem) na 13. stupni Kozoroha a stává se direktním. Krizovými jsou 13. – 20. stupeň kardinálních znamení Kozoroha, Berana, Raka a Vah. Měli bychom vědět, zda máme v této oblasti nějaké planety a osy, a čeho se týkají, protože jsme zkoušeni již delší dobu ze zralosti, odpovědnosti a pevnosti v odpovídající životní oblasti.

Saturn tranzitující touto výsečí horoskopu nás nabádá opustit formu, kterou jsme přerostli, odhodit dětinské a nezralé vzory chování. Saturn nás v té které oblasti vede ke zkušenosti omezení – což je charakteristika vlastní materiálnímu světu. Učíme se, že na této rovině nemůžeme mít všechno, co jsme si kdy představovali. Saturnský tlak nás posouvá směrem k práci, kterou musíme vykonat, abychom se vyvíjeli na hlubší úrovni. Nechce, abychom se ho báli a vyhýbali se mu, ale máme ho přijmout jako nutnou každodenní práci na bolavém úkolu, ať už je to ve vztazích, práci nebo zdraví. Tento tlak je na cestě našeho vývoje nutný k tomu, abychom v sobě vyvíjeli to, čemu buddhisté říkají „diamantové tělo“, což je výraz pro naší nejbytostnější, nejniternější povahu.

Je tu však jedna věc, kterou musíme mít neustále na paměti. Saturn samotný bez naší lásky a mírnosti znamená jen strnulost a odumření v jakékoliv oblasti. A tím se dostáváme k našemu novoluní ve Vahách.

Je to znamení spojené právě s láskou a mírností, určitou touhou po pochopení všech protichůdných sil. A přesně touto energií bychom se měli v tomto čase sytit co to jen jde.

Do popředí se dostanou naše vztahy. Ve světě iluzí, ve světě snů a prázdnoty je láska zdrojem pravdy. Ovšem většina lásky, kterou v životě prožíváme je velmi silně vázána na nějaké podmínky. Jsme milováni za to, co děláme pro druhé, kolik vyděláváme peněz, jak jsme zábavní, jak se chováme k dětem, jak se staráme o domácnost, prostě podle toho, co si druzí na nás projektují a co považují za láskyhodné. Někdy je to jen vzhled. Je nesmírně těžké milovat druhé takové, jací jsou. Někdy mi připadá v párových konzultacích, že si lidé hledají spíš důvody, proč partnera nemilovat, co dělá špatně.

Čím jsme starší a doufejme, že moudřejší, poznáváme, že určitá míra tolerance a přijetí druhého je v našich vztazích nezbytná, stejně jako je třeba si uvědomit, že těmito bolestmi trpíme všichni více nebo méně a vůbec to není proto, že jsme udělali něco špatně v tom konkrétním vztahu. Značná míra utrpení je úplně normálním faktem našich pozemských vztahů a součástí našeho vzdělávání tady na Zemi. Tyto vztahové zkušenosti nás vedou k velké vnitřní síle.

Jak se učí v buddhismu, jen utrpení nás může zavést k soucitu se všemi ostatními, kteří trpí i kteří nám těžkosti působí. Novoluní ve Vahách, s Venuší a Merkurem v konjunkci také ve Vahách, nám poskytne větší vůli ke kompromisům a hledání nových řešení v oblastech dotčených tímto novem.

Čím více jsme nevědomí, tím více projektujeme své vnitřní obsahy na druhé, úplně automaticky. A s projekcemi souvisí nejvíc z celého horoskopu znamení Vah. Všechno kolem nás je jen naše zrcadlo a my o tom nevíme. Je to naše odštěpená psychika. A je to takový začarovaný kruh. Na někoho například promítáme vlastní agresivní stránky a pak si myslíme, že partner je agresor, zlý člověk, ale je to jen náš stín. To celé v nás vyvolává nepřátelské chování nebo i ustrašené chování, záleží na našem horoskopu, a tím v nich tu agresivitu ještě více stimulujeme. Je to jeden začarovaný kruh a cesta z něj vede přes úplně jiné mechanismy, než na které jsme obvykle zvyklí.

Ale nic si z toho nedělejme, děláme to úplně všichni. Nevadí, že to děláme, jde o to, abychom zmoudřeli. Je to proces, který podrobně učím své klienty na terapiích a podstata spočívá v postupném stahování projekcí, ve zmoudřování. Naše projekce jsou různě rozházeny po našich blízkých, přátelích, partnerech, politicích a my se je učíme sbírat a stahovat zpátky do sebe, integrovat je. Začneme si uvědomovat, co v nás je a vždy bylo. Postupně zjišťujeme, že je v nás zauzlen celý svět. Začínáme mít obrovský nadhled a pochopení pro lidské slabosti. Je to proces velkého usmíření, zjistíme, že nejsme bod, ale kruh, který v sobě zahrnuje mnoho obsahů, všechny prvky celého zvířetníku. Jak říkal geniální Jung: “když naše vnitřní situace není učiněna vědomou, děje se navenek jako osud“.

Venuše vládne novoluní a nachází se ve velice silném postavení, v tak zvaném domicilu, neboli je také ve znamení novu. Je to jedno z nejkrásnějších novoluní roku. Možná se nám alespoň na chvíli podaří být více naslouchající, chápající a smířliví.


Veronika NavrátilováAutorka článku: Veronika Navrátilová http://ctuhoroskopy.cz/ tel: 603 572 667, email – Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. Jmenuji se Veronika Navrátilová a o věci mezi nebem a zemí se zajímám od malička. S astrologií jsem se potkala zhruba v 18 letech a okamžitě jsem věděla, že půjde o životní lásku:). Ani po dlouhé době, co se touto královnou ezoterických disciplín zabývám, nepřestávám být fascinována její výpovědní hodnotou. Největší síla astrologie dle mého názoru spočívá v nativním horoskopu. Jinými slovy, věřím, že by žádný člověk neměl zůstat ochuzen o výklad horoskopu narození. Ten je totiž skvělou praktickou pomůckou a jakousi mapou, která spolehlivě radí kudy se v životě vydat a kudy jistě ne. Váš horoskop obsahuje celou řadu informací o všech důležitých oblastech života, o Vašich talentech nebo slabších místech. Umožňuje pohled do minulosti, přítomnosti i budoucnosti. Nabízí toho tolik, že bych musela psát ještě dlouho. Nechat si ho komplexně vyložit je lepší a to nabízím já Vám.


  

  

duben 17, 2024 199
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 16, 2024 142
Chráněná krajinná oblast Pálava bezesporu patří k nejkrásnějším místům České republiky. Bělostné...
duben 09, 2024 353
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 275
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2046
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 306
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 384
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 19, 2024 731
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...

Nejčtenější články našeho portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2018696
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515381
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456786
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292793
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282290
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272745
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259253
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 250811
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249324
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242775
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240568
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215098
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...

ASTROLOGIE AKTUÁLNĚ

1659
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře...
743
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého...
1023
10.února 2024 začíná nový lunární rok a my vstupujeme do roku dřevěného jangového...
1459
Nástup na vlnu, která nás donese na správné místo 20. 1. 2024 se Slunce, těsně před...
1363
Čína je zemí se starou orientální civilizací. Lidové svátky představují důležitou...
1509
22. 12. 2023 ve 4:28 vstoupí Slunce do Kozoroha, který nás učí odpovědnosti za to,...
4917
Při letošní Lví bráně jsem díky jedné klientce znovu otevřela svůj větší zájem o...
1693
22.11. 2023 v 15:03 vstoupí Slunce do znamení Střelce, který v čase přibývající...
1728
23. 10. v 18:21 vstoupí Slunce do znamení Štíra, který hledá, co je pod povrchem,...