Samapatt: Konjunkce Jupiter Saturn

Drazí příznivci hvězd, tento článek uzavírá sérii předchozích, které se týkaly se velkých konjunkcí roku 2020, tentokrát tedy konjunkce Jupiter – Saturn, která nastane 20. prosince 2020.  

Je to velmi zvláštní aspekt, protože tato konjunkce se vytvoří nejdříve v Kozorohu – element Země – aby pak přešla do futuristického Vodnáře – element Vzduch – je to mutující konjunkce, kterou mutuje element.

Okamžik, kde konjunkce Jupiter – Saturn přechází z jednoho elementu, v tomto případě Země, do druhého elementu Vzduchu je to velmi důležité, protože může změnit úhel pohledu lidstva.

Nazývá se „Velká Mutace".

Přesná konjunkce na stupeň mezi těmito dvěma obřími planetami, se vytvoří 15. prosince na 29°Kozoroha, ale pak 20. prosince (omlouvám se za opakování) se obě dvě planety umístí na 0° Vodnáře.

Wow...opravdu pořádná změna ve stejném měsíci v rozmezí několika dní, ale která může opravdu ovlivnit kolektivní vědomí velmi hluboko!

Pojďme se tedy podívat na symboliku znamení a planet ve znamení.

O Kozorohu jsem v mých ročních horoskopech psala vyčerpávající informace, tady řeknu jenom to, že sebou přináší archetypy disciplíny, zodpovědnosti, závazku, serióznosti, předvídavost a houževnatost. Tak i Saturn, vládnoucí planeta znamení, kterému jsou připisovány stejné energetické kvality... chtěla bych jen doplnit, že negativním vyjádřením této energie je strach.  

Zatímco doteď jsem neměla mnoho příležitostí mluvit více do hloubky o znamení Vodnáře a jeho moderním vládci Uranu. Ano, protože je potřeba vědět, že (pro některé to bude již známá informace) až do objevení Uranu v roce 1781, objev, který otevřel kolektivní mysl k principům francouzské revoluce roku 1789, byl Saturn vládcem znamení Vodnáře, který byl zastíněn a převýšen elektrickým Uranem.

Ti, kteří mají saturnsko-uranské energie ve svém tématu narození, jsou ve své podstatě nekonvenční, jsou mimo schémata, jsou originální, velcí milovníci svobody, rebelové, mají revolučně-reformační zájmy nasměrované k ochraně životního prostředí Země a všech jejich obyvatel, lidí, zvířat, rostlin, minerálů a jsou angažovaní v boji proti chudobě a sociální nespravedlnosti.  

Jupiter Saturn konjunkceVodnář je utopistické, vizionářské znamení, s pohledem nasměrovaným na budoucnost, na nové, na všechno to, co je avantgardní, spojené s revolucemi, zemětřesením, tsunami; a toto je jeho účinek na psyché, zničit stará schémata myšlení, staré způsoby života, překonané modely vztahů, aby udělal místo novým nápadům, vizím a perspektivám. Takže je to znamení, které předbíhá doby ve všech sektorech: společenském, ekonomickém, politickém, ale také rodinném a ve vztazích mezi mužem a ženou.

Takže když sečteme přísnost, zodpovědnost a disciplínu Saturnu s charakteristikami Vodnáře, můžeme dobře pochopit, jak se spojení mezi těmito dvěma bude vyvíjet.  

Konjunkce Jupiter SaturnSaturn chce budovat pevné struktury, které vytrvají v čase (další symbolika Saturnu), takže ve Vodnáři, kromě toho, že bude chtít vybudovat něco stabilního, bude chtít taky vybudovat základy, na které posadit tuto strukturu, která bude humanitárního typu, bude solidární, spravedlivá; jedna struktura jak ekonomická, tak sociální, kde bude bohatství spravedlivě rozděleno, kde bude mít každý jistotu podpory a podle vývoje vlastních talentů každý dostane stejné příležitosti, také politický mechanismus s účastí lidu, který zajistí svobodu vyjádření myšlenky a náboženství; možná sociálně-ekonomicko-politická vyváženost, která v současném okamžiku zatím neexistuje, kterou je třeba zrealizovat, nejdříve si ji vizualizovat a pak konkrétně vytvořit.

Toto je utopistická a futuristická vize znamení Vodnáře; není náhoda, že Uran byl spatřen a objeven jen několik roků před francouzskou revolucí, která silně narušila rovnováhu ve feudálním světě, aby byly nastaveny úplně nové myšlenky, právě utopistické, jako je svoboda, rovnost a bratrství mezi lidskými bytostmi. Nyní následující krok může rozšířit tyto představy na všechny živé bytosti na zemi, živočišné a rostlinné.

Nyní přejdeme k Jupiteru a jeho symbolice. Jupiter a Vodnář-Uran jsou dvě velmi kompatibilní energie: Jupiter – Oheň a Vodnář – Vzduch. Mezi Ohněm a Vzduchem je přirozený, instinktivní soulad, velmi energická výměna, který je velmi svěží a stimulující.

Archetypy, které Jupiter zastupuje jsou expanze, hojnost, bohatství, rozšířená vize, štěstí, blahobyt, ale i přespříliš, přehánění, rozmnožování, někdy nekontrolované.

Jupiter je jistě nositelem růstu a expanze: v mýtu je pánem bohů známým díky mnoha dětem, které měl s různými ženami, ať už božskými, nebo pozemskými.

Pokaždé když si podmanil nějakou žen, tak ji oplodnil... a toto dělá Jupiter v průběhu svých tranzitů: oplodní...zasadí semínka, která následně porostou a dají své plody.

Takže Jupiter zvětšuje a oplodňuje...zvětšuje to, co je již přítomné, i to negativní.   

Ve Vodnáři bude ještě více vitální, energický, optimistický, i příliš idealistický, připravený skočit do jakéhokoli boji proti nespravedlnosti, nebo ve prospěch legálnosti, vizionář, ale také trochu moc rozumbrada a někdy málo citlivý k emocím a citům. Vodnář, tak jako všechna vzdušná znamení, postrádají empatii a soucit, který je naopak privilegiem Vodních znamení.

Ale synergie Jupitera a Saturnu bude vyrovnávat tyto jupiterské extrémy, jeho nevyčerpatelný optimismus, a dokáže jasněji rozlišit to, co je uskutečnitelné, od toho, co naopak není.

Jupiter se tedy stane více konkrétní, bude postaven před zodpovědnost, povinnosti, potřeby praktického a materiálního života (Saturn element Země). Bude to ale Jupiter vodnářský, který se stále dívá do budoucnosti, s rozšířeným viděním, na vše a intuitivně, ale také se schopností programovat, vzít na sebe závazky, dovést s vytrvalostí projekty do konce a pracovat houževnatě pro dosažení stanovených cílů.

Já vidím konjunkci Jupiter-Saturn ve Vodnáři velmi pozitivně jak na energetické úrovni, tak na praktické, s velkou vizí společně – Jupiter – ale s nohama na zemi – Saturn.

Astrologicky je bráno, že konjunkce Jupiter – Saturn je nositelkou změn v náboženství a v politice, takže v nasměrování ke kolektivní duchovnosti, k politickým institucím, které udržují moc, která ovlivňuje masy lidí. Jelikož je tato konjunkce Jupiter – Saturn mutační, konjunkce, která změní element, mohl by to být ukazatel, možné změny paradigmatu společnosti, v jejich základních vlastnostech, globální mutace, která by se týkala základních témat, politicko-nábožensko-sociálních témat, celého lidstva, Velká Mutace.  

Možná to bude konec jedné éry, éry Ryb, která je oznamována trojitou konjunkcí Mars Jupiter Saturn ... a bude to začátek nové éry, éry Vodnáře??

Jazýček váhy zůstává stále a každopádně individuální vědomí, na tom záleží rozhodnutí, které jako jednotlivci – lidstvo budeme voláni udělat.

S láskou Samapatt


Autorka článku: Samapatt Eliana Toschi - italská vědma a astroložka http://www.astrologie-samapatt.webnode.cz

Samapatt Eliana Toschi se stala v roce 1983 žákyní mistra Osho. Začala svoji cestu hledání a poznání sama sebe prostřednictvím meditačních technik mistra Osho, žila a pracovala v duchovních komunitách v Itálii, Evropě a také ve Spojených státech. V roce 1990 se vrátila do Itálie, zde pokračuje ve svém učení evolutivní a karmické astrologie a v roce 2000 se začala zajímat o metodu Rodinných konstelací Berta Hellingera. Rozhodla se tedy projít vyškolením na průvodce Rodinnými konstelacemi a také absolvovala školu Holistické celostní poradkyně. Dnes je astroložkou poradkyní, Celostní poradkyní s holistickým zaměřením a průvodkyní rodinnými konstelacemi.
Píše články a horoskopy pro specializované časopisy, pro internetové stránky, věnuje se individuálnímu poradenství a vede kurzy a semináře.


duben 17, 2024 126
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 16, 2024 122
Chráněná krajinná oblast Pálava bezesporu patří k nejkrásnějším místům České republiky. Bělostné...
duben 09, 2024 344
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 259
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2029
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 294
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 373
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 19, 2024 715
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...

Nejčtenější články našeho portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2017811
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515375
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456758
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292770
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282255
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272729
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259238
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 250750
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249268
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242767
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240546
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215086
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...

ASTROLOGIE AKTUÁLNĚ

1637
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře...
733
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého...
1015
10.února 2024 začíná nový lunární rok a my vstupujeme do roku dřevěného jangového...
1452
Nástup na vlnu, která nás donese na správné místo 20. 1. 2024 se Slunce, těsně před...
1357
Čína je zemí se starou orientální civilizací. Lidové svátky představují důležitou...
1505
22. 12. 2023 ve 4:28 vstoupí Slunce do Kozoroha, který nás učí odpovědnosti za to,...
4912
Při letošní Lví bráně jsem díky jedné klientce znovu otevřela svůj větší zájem o...
1689
22.11. 2023 v 15:03 vstoupí Slunce do znamení Střelce, který v čase přibývající...
1725
23. 10. v 18:21 vstoupí Slunce do znamení Štíra, který hledá, co je pod povrchem,...