Ivana Valová: Osamělost a jednota, násilník a oběť

nirvanaOsamělost a jednota.

Po tisíce let se na Zemi dualita projevovala ve formě konfliktu mezi dobrem a zlem, světlem a temnotou. Tento boj se odehrává v každém jednotlivci a vytváří utrpení a pocit oddělení.

Milovat je brát něco nebo někoho jako součást sebe. Je to opak stavu, kdy něčemu nerozumíme a oddělujeme se o toho. Když si myslíme, že je něco na nás špatné, odmítáme to a odtahujeme to od sebe. Tomuto vytlačování částí našeho já a odtlačování ostatních, kteří to v sobě nesou, říkáme opuštění.

Nemůžete být osamělí, pokud jste všechno vy. V jednotě není nic osamělého. Aby se něco cítilo osamělé, musí existovat jiné. A proto z tohoto pohledu není na světě žádná jinakost.

Když si myslíme, že je něco na nás špatné a nesprávné, odtahujeme to od sebe - opustíme to - odřízneme se od toho - odpudíme to od sebe a, promiňte mi to, sami se pak stáváme odpudiví.

Pozitivní aspekt zdroje potřebuje lásku k negativním aspektům. Negativní strana musí tuto lásku přijmout jako sebe sama. Milovat něco/někoho znamená, že se stáváme jedním. 

Být v pasti znamená vidět něco jako jiné a odlišné. Nemůžete být v pasti něčeho, co máte rádi, protože to přijímáte a milujete. Neexistuje potřeba konfliktu nebo překročení hranice, pokud se milujete navzájem. Kdykoli dojde ke konfliktu, je tu nějaký aspekt, který nepoužíváte.

Bolest se neustále snaží přitáhnout k vám lásku. Pokud jste v bolesti, jste v iluzi. Iluze je ta nejbolestivější věc, protože v iluzi není vědomí. Nejbolestivější věcí v tomto vesmíru je koncept, že jsme oddělení, že je tu někdo jiný. Bolest je vždy známkou toho, že od vás bylo něco odloučeno.

Nemůžeme důvěřovat něčemu, co od sebe oddělujeme. Nedůvěřujeme této části sebe, protože si myslíme, že nepracuje v náš prospěch, že pracuje proti nám. Ale skutečnost je taková, že i tato část jste vy, takže tato část má na srdci vaše nejlepší zájmy.

Přijměte to, co cítíte. Pokud přijde bolest, buďte v ní. Přijměte ji a nechte, aby se rozpadlé části propojily. V této chvíli jste v bolesti, ale už se na ní nepodílíte. Uspokojte potřebu rozpadlého já. Co můžete nabídnout části, která se cítí oddělená? Propojte tuto část s celkem. 

Nejvíce lásky potřebují věci, které nechceme milovat. Jsme povoláni ukončit tento boj mezi dobrem a zlem - integrovat dobré a špatné. Překročit polaritu. Jsme dobrem i zlem a zároveň nejsme ničím. Nacházíme se mimo polaritu. Jsme láska. Jsme láska, protože jsme jedno. A ve stavu jednoty není nic vyloučeno a také nic není vynecháno.

transcendenceNásilník a oběť - cesta ke své síle. 

Každý člověk je láska, jinak by tu nebyl. V každém společenství je láska, jinak by to společenství nedrželo pohromadě.

Mezi lidmi se ale nachází skryté záležitosti, které je třeba pojmenovat. V mezilidských vztazích neumíme žít svoji sílu, a tak naše síla závisí na jiných lidech. Dostáváme se do situací, kdy se cítíme bezmocní a protože tento pocit neumíme procítit, užijeme taktiku, kterou jsme se naučili v dětství - myslíme si, že musíme být zachráněni, nebo začneme hledat viníka vzniklé situace.

Vyskytujeme se v prostředí, kde není zdravý přístup k emocím, a tak si nacházíme způsob, jak se k nim dostat. Hledáme viníky a oběti. Jsme těmi, kteří mají v sobě tak udusané emoce, že nevědomě můžeme manipulovat s druhými, aby se oni dostali do svých emocí a vybuchli - z jejich výbuchu pak čerpáme uvolněnou životní energii.

Cítíme v sobě stud, protože jsme v minulosti byli zneváženi. Sami jsme byli obětováni. A tak tyto způsoby kontroly opakujeme a tím získáváme pozornost a energii tím, že vysíláme zprávu – "zranili mě, už mě nezraňuj, choď kolem mě po špičkách, postav se na mou stranu, neříkej mi pravdu, obětuj se kvůli mě."

Pokud se neumíme dostat ke své síle, každá osoba, která v našem okolí zastupuje autoritu, v nás může vyvolat pocit oběti. Například se zaměříme na to, jak neohleduplný a nespravedlivý je náš nadřízený. Nebo nás zraňuje způsob, jakým s námi komunikuje blízká osoba.

Necítíme se dobře a protože tomu nerozumíme a neumíme procítit pocit viny a studu, které v sobě máme, musíme někoho obvinit a udržet si kontrolu nad situací. Je to tak v naší společnosti nastavené – zaměřit pozornost ven, na někoho jiného. Je to způsob získávání energie, který tu funguje.

Jsme podmíněni tím, že někoho obviníme a druzí nám v tom pomohou tak, že se postaví na naši stranu anebo na stranu našeho nadřízeného - podle toho, koho systém kontroly je nám bližší. A je úplně jedno, jaká je skutečnost. Na základě svých způsobů kontroly jsme přežili a touto taktikou si ospravedlňujeme energetické a emoční zneužívání lidí.

Pokud se cítíme jako násilník nebo jako oběť, cítíme v sobě stud, který si nechceme přiznat. Myslíme si, že jsme v tom nevinní a vytváříme si osobní démony, tedy démonizujeme si vzniklou situaci s nadřízeným.

Přiznejte si, že jste emočně zmatení, protože jste byli zneužiti a zneuctěni. Nebyli jste dostatečně vyživováni láskou. Nečelili jste tomu, co bylo pro vás příliš bolestivé, čeho jste se báli. Přijměte zodpovědnost za spolupodílení se na hře být v pozici oběti a jindy násilníka, jejíž výsledek teď vidíte ve svých vztazích s blízkými.

Přijměte stav, ve kterém se teď nacházíte. Převezměte zodpovědnost za to, co ve skutečnosti cítíte, chcete a skutečně si myslíte. Je třeba uvidět, jak sami sebe držíte v pasti bezmoci. Co vlastně potřebujete? Být zachráněn? Vyhrát? Být milován? A také - snažte se srdcem vidět obě strany a postupně se vytratí potřeba se postavit na stranu jednoho z nich.

Hodně štěstí na cestě v objevování své síly!

S láskou
Ivana Valová

Většina poznatků převzata od Teal Swan
www.atlantskaskola.cz


Napsala: Ivana Valová - Atlantská škola - Praha  ♥ www.atlantskaskola.cz

Atlantská škola logoJmenuji se Mgr. Ivana Valová, narodila jsem se ve Zlíně a žiji v Praze. Vystudovala jsem Pedagogickou Fakultu Univerzity Palackého v Olomouci (biologii těla, psychologii a sociologii). Vedu kurzy Atlantské školy a učím angličtinu soukromě a ve firmách.

Na individuálních sezeních nabízím služby v oblasti léčení nemocí, pochopení základní životní lekce, začlenění spirituálních zážitků do svého života, poradenství v oblasti psychospirituální krize, poznání svého poslání, rozvoje jasnozřivých schopností a intuice, rodinné terapie, regresní terapie a spojení s moudrostí starodávných civilizací. Jsem k dispozici lidem, kteří potřebují nasměrovat.

Individuální sezení s krystaloterapií - rozložení krystalů na tělo a kolem těla člověka, podle jeho individuálních potřeb a záměru.

Tento článek není dovoleno kopírovat na jiné weby ani kopírovat části textu. Pokud chcete článek publikovat, získejte si osobní souhlas autorky. Budeme však velmi rádi, když jej budete sdílet na sociálních sítích. Ke snadnému sdílení na facebooku využijte tlačítko sdílet v horní části článku. Děkujeme, že dodržujete naše autorská práva. :-))

Nejnovější články na našem portálu

duben 17, 2024 192
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 353
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 275
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2046
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 306
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 384
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 23, 2024 1657
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 731
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 743
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
březen 08, 2024 3035
Počátky Mezinárodního dne žen sahají do Spojených států amerických poloviny 19. století. V roce...
březen 06, 2024 971
Krystaly jsou mistrovskými díly přírody. Jejich tajuplný třpyt okouzluje člověka od nepaměti....
únor 28, 2024 1051
Snad nejpozoruhodnějším tvorem jdoucím tiše ve stopách člověka je kočka. Historie jejího vztahu s...
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2018664
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515380
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456786
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292793
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282290
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272745
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259252
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 250808
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249320
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242775
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240567
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215098
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206507
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188060
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186455
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184247
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176594
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166649
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163276
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161044
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142681
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128131
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124495
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122445
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...