Dita Křížková: Celerové 'hranolky'

Celer očistěte a nakrájejte na hranolky. Z oleje, kurkumy, soli a celerové nati připravte marinádu a v ní hranolky nechte 15 minut odpočívat. Pak hranolky sušte v dehydrátoru do změknutí (cca 2-6 hodin - podle tloušťky hranolek). Konzumujte nejraději ještě teplé. :)

Tip: Dá se použít i kedlubna nebo bílá ředkev (daikon) a místo celerové nati sladká paprika nebo curry koření. Mňam!

 

A k hotovým hranolkám si můžete připravit ještě skvělou tatarskou omáčku :-)

Tatarská omáčka

  • menší šálek kešu ořechů (namočené předem alespoň 2 hodiny) nebo kešu másla (RAW)

  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce nepasterizovaného jablečného octa
  • 2 jarní cibulky (pokrájené najemno)
  • špetka Himálajské soli
  • 5-6 lžic vody (dle potřeby)

Vyjma cibulky rozmixujte vše najemno. Vmíchejte pokrájenou cibulku. Hotovo!:)  

S cuketou a chřestem :)


Autorka: Dita Křížková Zdrojhttps://www.rawsuperfood.cz


Domácí zdravá čokoláda: jak jí vyrobit? 

Novinky ze všech kategorií článků

PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč
national cpr association