Dita Křížková: Malinovo-citrónový 'cheesecake'

 Korpus dortu:

  • 1 šálek mandlí nebo naklíčené pohanky

  • 1 šálek vlašských nebo pekanových ořechů
  • 5 datlí Medjool
  • 2 lžičky citrónové kůry
  • špetka Himálajské soli

V robotu nebo mixéru se silným výkonem rozsekejte mandle a ořechy najemno. Přidejte datle a citrónovou kůru. Hmotu vyjměte, natlačte rukama do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a dejte ztuhnout do ledničky.

Náplň:

  • 2 šálky malin

  • 1 1/2 šálku kešu ořechů (namočených alespoň 6 hodin)

  • 6 lžic agávového sirupu
  • 2 lžičky citrónové kůry
  • 1/4 šálku citrónové šťávy

  • 1/4 šálku panenského kokosového oleje

Několik malin si odložte zvlášť na závěrečné zdobení dortu. V mixéru rozmixujte nejprve kešu nahrubo a pak přidejte vše ostatní. Rozmixujte najemno do krémovita. Hmotu namažte na povrch korpusu a dejte ho na pár hodin do ledničky. Před podáváním ozdobte malinami a lístky máty. Je úúúúžasný!:)

Tip: Do korpusu všech dortů můžete přidat 1/2 šálku naklíčené šetrně usušené pohanky (a ubrat odpovídající množství oříšků) a ještě tak zvýšit nutriční hodnotu těchto báječných zdravých lahůdek.:)


Autorka: Dita Křížková Zdrojhttps://www.rawsuperfood.cz


Domácí zdravá čokoláda: jak jí vyrobit? 

Novinky ze všech kategorií článků

PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč
national cpr association