Ivana Valová: Démonický aspekt v nás

Každý člověk má v sobě část, se kterou si neví rady, a proto ji skrývá. Bojí se ji ukázat a potlačuje ji, protože když jí dá volný průchod a ukáže ji, vyděsí tím své okolí. Je to jeho potlačená agresivita.

Je to ta část, kdy jste zničehonic jako matka nebo otec začali bezděčně křičet na své dítě. Nebo na svého partnera. Vzpomeňte si, kolik zloby, vzteku nebo lítosti jste v sobě cítili. A vůbec jste nevěděli proč, odkud se tyto emoce ve vás berou.

Tuto část označujeme za démonickou, protože má za úkol schovávat se za masku démona - schovávat se před světem. Tuto část jsme se naučili před sebou ukrývat, protože to tak bylo nastavené v naší společnosti.

Chovat se tímto způsobem bylo označeno za špatné. Proto jsme tuto část od sebe oddělili. Za tuto část jsme se začali stydět a hluboko v sobě neseme pocit, že jsme špatní.

Málokdo měl v sobě tolik lásky a síly, že se za tuto část postavil, protože věřil svému nastavení. Většina z nás jsme se uzavřeli a našli způsob, jak od nechtěných emocí utéct, například do závislosti na sladkostech, alkoholu, práci, zamilovanosti atd. To, že před sebou ukrýváme tuto část, posiluje náš pocit viny.

Která část se cítí špatně?
Co tak této části vadí, že je tak naštvaná?
Co ta část potřebuje a proč?

Přijměme tento aspekt a mějme s ním soucit. Pojmenujme bolest, kterou cítíme. Přiznejme se k ní. Prociťme pocit studu, který je následkem potlačení této části.

Poté běžte do sebe ještě hlouběji a spojte se s částí, kterou na sobě tolik nemáte rádi. Snažte se jí plně porozumět. Prociťte vibrace zranění. Naslouchejte části, která se rozzlobila.

Například jako matka vyjedete na své dítě a pak se toho leknete. Váš aspekt ohně může chtít vše srovnat se zemí. Ale tato část si může myslet, že je to jediný způsob, jak být v bezpečí.

Jak jinak této části zajistíte bezpečí?

Co můžete každý den udělat, abyste této části dali bezpečí a pozornost?

Tento démonický aspekt se postupně změní v část, která je přijatá, chtěná, potřebná a oceněná pro své kvality a své místo v našem životě.



Hezký den

Ivana Valová

Inspirace: Teal Swan

Démonickému aspektu se budeme věnovat 30. dubna na kurzu Instinkt, nespoutané já.

www.atlantskaskola.cz



Napsala: Ivana Valová - Atlantská škola - Praha  ♥ www.atlantskaskola.cz

Atlantská škola logoJmenuji se Mgr. Ivana Valová, narodila jsem se ve Zlíně a žiji v Praze. Vystudovala jsem Pedagogickou Fakultu Univerzity Palackého v Olomouci (biologii těla, psychologii a sociologii). Vedu kurzy Atlantské školy a učím angličtinu soukromě a ve firmách.

Na individuálních sezeních nabízím služby v oblasti léčení nemocí, pochopení základní životní lekce, začlenění spirituálních zážitků do svého života, poradenství v oblasti psychospirituální krize, poznání svého poslání, rozvoje jasnozřivých schopností a intuice, rodinné terapie, regresní terapie a spojení s moudrostí starodávných civilizací. Jsem k dispozici lidem, kteří potřebují nasměrovat.

Individuální sezení s krystaloterapií - rozložení krystalů na tělo a kolem těla člověka, podle jeho individuálních potřeb a záměru.

Tento článek není dovoleno kopírovat na jiné weby ani kopírovat části textu. Pokud chcete článek publikovat, získejte si osobní souhlas autorky. Budeme však velmi rádi, když jej budete sdílet na sociálních sítích. Ke snadnému sdílení na facebooku využijte tlačítko sdílet v horní části článku. Děkujeme, že dodržujete naše autorská práva. :-))