Soňa Mitra Pavlincová: Sex je něco o čem se rozhodně nemluví

Sex,  slovo vykřičené i potlačené.

Kdyby se objevil článek nebo "hanbatá" fotografie, několik  let zpátky, byl by článek okamžitě odstraněn. Jak krátká doba uběhla od toho, co to tak bylo? Není to víc než 30 let. A dnes ?  Je toho plný internet a vše je free, ale jak je to v našem nitru? Jak to bylo v našem dětství  ? Není to zrovna někde kolem 30 a více let, kdy jsme byly děti? 

K tomu to  článku mě inspirovalo sdílený jedné z žen,  po semináři Posvátná sexualita.Dnes je sexualita někdy až veřejná záležitost a cenzura minimální, ale tam někde u nás může být  zakořeněno cosi jiného, i když  by se to na první pohled nemuselo zdát podstatným,  může, právě toto být příčinou naší "brzdy". Různé prohlášení na téma sexuality, které v dětství  sem tam zaslechneme z úst rodičů, či jiných průvodců, kterým věříme, zakoření v nás a  i když na vědomé úrovní si myslíme, že to tak není, jsou tam někde v podvědomí hezky ukryté a čekají, kdy budou moci "promluvit".

 

To ne, to se nesmí.

A  jak asi  v tuto chvíli reaguje naše tělo. Úplně stejně jako když děláme cokoliv jiného co se nesmí. Pokud by jste se rozhodly, že něco ukradnete, celé tělo se svírá, protože to se nesmí, to je zakázané a důvod sevření je strach  Ale  když je něco zakázané, tak je to zakázané a když je něco neslušné, tak je to neslušné ať je to jakkoliv, tělo reaguje stejně. Mám li strach, sevře se a je jedno jestli jde o strach, že něco nestihnu, nebo, že  přijdu o život nebo strach z pavouka. Reakce těla je podobná, jen se projevuje v různé intenzitě. Možná  při čtení tohoto textu objevíte, že některé jsou vám  blízké, tak  sledujte svoje tělo, jeho reakce Vám možná napoví. 

 
Tak tedy slíbené sdílení: Celý čas až do semináře jsem měla problémy se sexualitou – už od doby dospívání. Po pár sexuálních zážitcích jsem se obalila energií, že sex je něco sprostého, něco co se dělá potmě, něco o čem se rozhodně nemluví a na co je lepší vůbec nemyslet. O nějakých opojných zážitcích v tónech vášně se u mě nedalo uvažovat ani omylem. Před seminářem jsem slovo sex, milovat, vášeň, slast nemohla ani vyslovit. Vůbec mi tato slova nešla procedit přes rty a připadala jsem si jako největší hanebnice.   I přes to, že jsem vždy při sexu „zatla“ zuby jsem pořád doufala, že najdu to, počem neustále moje nitro prahne. Že sex je něco víc než jen pohyby sem tam. Kvůli mému hledání něčeho „víc“ jsem nebyla schopná prožívat intimní chvíle s uvolněností, ale prožívala jsem je v křeči a se zaťatými svaly. Po intimním večeru s mým mužem jsem musela mít pár dní pauzu, protože mě celý spodek bolel od mé zaťatosti.

Našla jsem tu posvátnost sexuálního spojení muže a ženy 

Na semináři jsem našla to něco „víc“ – našla jsem tu posvátnost sexuálního spojení muže a ženy a zážitek, který můžu ze sexu mít. Je mi blaze... 

 

Začala  jsem nacházet samu sebe 

Když jsem procházela jednotlivými tanci a postupně se uvolňovala v Tvém naprosto úžasném sledu kroků semináře, tak jsem začala nacházet samu sebe – ženu, s tělem za které se nemusí stydět, se sexuální energií, která mi dělá radost a potěšení, z vábení, které projevuji s ženskostí. Při spojení s mužem jsem uvolněná, takže moje frekvence intimního prožitku je klidně každý den a nejsem rozbolavělá,ale naopak uvolněná a nadšená. Zbytek textu najdete na www.cestyzeme.cz  v sekci reference, posvátná sexualita.

Tak co, jak je to se slovem sex máte, je  vykřičené nebo potlačené? 

http://cestyzeme.cz

http://cestyzeme.cz/cesta-zeny

https://www.youtube.com/watch?v=gOhaCEhTTCQ&t