Vendula Kociánová: Andělům a Guru už odzvonilo

S ezoterními směry se v poslední době roztrhl pytel. Můžete využít stovky terapií. Mnoho lidí chodí na výklad karet, zkouší automatické písmo, andělské terapie a další. Můžete si nechat vyčistit karmu a to nejen tu v koupelně. A pokud máte pocit, že vás tlačí čakra, snadno na internetu najdete poradce pro čakrový systém.

Večer při uléhání poprosíte Archanděla Gabriela, aby ochránil vás i celou rodinu. V neděli zajdete do kostela a poprosíte pána Boha, aby za vás i s panenkou Marií orodoval. Ve svých vizích vnímáte sílu Ježíše Krista. A po přečtení knih o elfech a lesních bytostech vidíte v lese v každém stínu elfí rodinku i s duchem amerického indiána.

Pořád se obracíme na pomoc zvenčí.

Kdo nemá vize, jako by byl společensky nepřijatelný. Kdo se v meditacích nepromění v kus nebe, či okřídleného orla, je outsider.

Krásná pohádka

Musím uznat, že po dobách fanatického a z velké části nuceného uctívání Boha, jako nějaké fousaté, šedovlasé ikony, je tady ten ezoterní „Woodstock“ požehnání. Ta svoboda, možnost zvolit si směr, kterým se dám, příležitost hrát si zkoušet a být šílený, je báječná. Vzpomínám si na vzrušení, když jsem šla poprvé ke kartářce a ona předpověděla můj život na třicet let a já čekala až se to vyplní.
Nádherná hra, kdy jsme byli nuceni uznat, že něco mezi nebem a zemí přece jen existuje. Vyšší síly, hlasy z Vesmíru, energie neustále proudící v různých ročních cyklech, horoskopy, numerologie a astrologie. Och, jak mi nebylo dobře, když byl Saturn v retrográdní pozici s Marsem a v pátém domu Pluta. To byly těžké chvíle.

Zastavme se

Na ničem neulpívejte. Šťastni ti, kteří si tímto prošli, prohlédli, užili si to, pustili a jdou dále. I když se to stalo dočasně jejich živností, jsou schopni se od toho oprostit a dovolit si další vývoj. Nešťastni ti, kteří tuší, že už to nefunguje jako dříve, ale drží se svých přesvědčení zuby nehty. Ze svých, původně laskavých, andělských průvodců si svým ulpíváním vytvořili entity, které je jen vysávají. Karty už nepředpovídají budoucnost jako dříve a jsou spíše zmatečné. Regresní terapie a náhledy do minulých životů nejsou už tolik účinné. Terapeut se stal štvanou zvěří sebe sama. Je vyčerpán neustálou péčí a starostí o životy druhých. Léčitelé se začínají hroutit pod tíhou jejich vlastních nemocí.  A všichni se snaží dál a dál jet na zdechlém koni.

Ego kontra Vědomí

Možná to pro vás bude děsivá zpráva, ale opravdu skončila doba všeho, co je konáno skrze naše ego. A my všichni postupně budeme přicházet o všechno, co jsme skrze ego vytvořili. Co není v čistotě vědomí, bude odstraněno pro dobro celku. Bude to bolavé, ego se bude vzpírat, protože si navléklo krásný duchovní šat. Už to nebylo jen obyčejné ego. Už to bylo duchovní Ego. Dostalo novou funkci. Velmi líbivou a společností dobře přijímanou. Víte, co mu to dalo práce, tohle dokázat? Je jasné, že se bude prát a vymýšlet kličky, proč by to mělo zůstat při starém.

Pozornost na Vědomí

Jediné, co máte skutečně dělat, je dávat pozornost na vědomou část duše. Ta nevědomá už se vyřádila a musíme svou pozorností vyživit vědomou část, aby rostla a sílila. Nic víc totiž není třeba. Člověk potřebuje guru, anděly a jiné poradce v době, kdy si není vědom sám sebe. Kdy netuší, jaká moc a síla se v něm skrývá a dává svůj život neustále do rukou někoho zvenčí. Doufá, že mu bude pomoženo a nakonec po letech zjistí, že se akorát motal v kruhu.

Obracet se do sebe

Je třeba se obracet do sebe. Do svého srdce a tam v tichosti být, co to jde. Dělat to v každou vteřinu dne. V tu chvíli totiž necítíme žádnou potíž. Jsme naprosto v přítomnosti a v blaženosti. Probíhá samoléčení celého organismu.
Tehdy vypínáme karmu a programy z ní plynoucí. Ego je rázem v latentním stavu a my dáváme prostor Vědomí, aby si vše řídilo samo. A když si Vědomí vše řídí samo, je to vždy pro naše největší dobro a pro dobro celku. Ve chvílích vědomí sebe sama jsme láska. A co nám tedy okolí zrcadlí? Lásku. Jak se potom máme? No skvěle! Máme nějaký problém? Nemáme! Vše je zařízeno, o nic se nemusíme starat. Zní to tak jednoduše a je to tak jednoduché, že tomu velká většina z nás nemůže uvěřit. To je v pořádku. Navracejme se tak dlouho k našim ezoterním berličkám, dokud je potřebujeme. Až se naučíme chodit, budou nám vzaty.

Nic nelze uspěchat.

Pokud se rozhodnete dávat pozornost na vědomí sama sebe, nebo chcete-li „být v přítomnosti“,  musíte opravdu připustit, že je to obyčejná věc. Bez vizí. Bez kouzel a čárů. Vy tím už totiž dávno jste. Vy to nemusíte nikde hledat. Stačí jen na to upnout pozornost. Nic víc se po nás nechce. Když se vám to podaří, často zjistíte, že ten pocit znáte. Měli jste ho například, když jste posledně šli lesem. Když jste koukali na vrcholky hor, když jste si chovali spící dítě. Takové ty blažené chvíle ticha, ničeho a přitom všeho. Naplněnost až po okraj. Až vám vytrysknou slzy. Něco co není popsatelné slovy, protože to nemá vlastní významový pojem. Cítíte to na hrudi jako blažené vibrování. To je to místo, ze kterého proudí celý vesmír a ještě dál. To je to místo, kterým jste. Neohraničené, nepopsané, myslí neuchopitelné a proto tolik opomíjené.

Mysl potřebuje formu

Je jednodušší vzývat božstva. Tomu mysl rozumí. Může to rozvíjet. S opravdovou jednotou to ale nemá nic společného. Je to pořád jen astrál. A astrál je takové dětské odpočinkové hřiště. Jako bych slyšela „Pohraj si a odpočiň si, než se mi plně odevzdáš.“

Vědomí sebe sama

Pokud nevíte jak trénovat vědomí sebe sama, tak na to jen pomyslete. Určitě se vám do cesty dostanou lidé, či informace, které vás k tomu dovedou.

Můžete se zůčastnit ženských kruhů, kde se soustředíme hlavně na tělo a na vědomí. Trénovat můžete všude. Nezáleží na místě či na lidech. Práci ovšem musí vykonat každý sám. Vše je o píli a vytrvalosti. Je to ta poslední práce, kterou musíme vykonat. Ta skutečně důležitá. Upínat pozornost na vlastní vědomí. Tím se dostane ego do latentního stavu a my budeme žít v blaženosti. A pak se možná samo vyšší vědomí rozhodne nás pojmout jako kapičku do oceánu nekonečnosti. To už nám ovšem bude jedno. Návrat sama k sobě je pro nás plně dostačující pocit lásky a blaha, který k životu potřebujeme. Všechno ostatní je bonus k bonusu.


Autorka: Vendula Kociánová http://www.vendulakocianova.cz

Vendula KociánováNavádím ženy i muže k vlastní podstatě. Aby bez kouzel a čar dokázali hnout se svým životem, tak jak jsem to dokázala já. Mnohdy jsou ty nejjednodušší cesty nejhůře viditelné. Život sám je velmi snadný a jednoduchý, pokud to tak chceme. O nic se nemusíme snažit, protože vše je nachystáno, jen se položit do proudu a nechat se nést. Ukazuji lidem, že hmota a duchovní růst jsou velmi úzce spjaty a že vše začíná od lásky k sobě samému. Kdo se bojí, ten ať stojí.

Článek smí být šířen a kopírován jen se souhlasem AUTORKY. Portál Příznaky transformace TV má osobní souhlas autorky k jeho uveřejnění. Budeme rádi, když tento článek budete šíit na sociálních médiích sdílením. K tomu použijte v záhlaví článku tlačítko sdílet.

duben 17, 2024 160
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 16, 2024 131
Chráněná krajinná oblast Pálava bezesporu patří k nejkrásnějším místům České republiky. Bělostné...
duben 09, 2024 349
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 267
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2034
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 299
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 378
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 19, 2024 724
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...

Nejčtenější články našeho portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2018211
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515377
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456769
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292781
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282270
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272736
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259242
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 250774
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249291
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242771
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240556
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215093
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...

ASTROLOGIE AKTUÁLNĚ

1649
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře...
738
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého...
1017
10.února 2024 začíná nový lunární rok a my vstupujeme do roku dřevěného jangového...
1455
Nástup na vlnu, která nás donese na správné místo 20. 1. 2024 se Slunce, těsně před...
1359
Čína je zemí se starou orientální civilizací. Lidové svátky představují důležitou...
1506
22. 12. 2023 ve 4:28 vstoupí Slunce do Kozoroha, který nás učí odpovědnosti za to,...
4913
Při letošní Lví bráně jsem díky jedné klientce znovu otevřela svůj větší zájem o...
1690
22.11. 2023 v 15:03 vstoupí Slunce do znamení Střelce, který v čase přibývající...
1727
23. 10. v 18:21 vstoupí Slunce do znamení Štíra, který hledá, co je pod povrchem,...