ŽIVOTNÍ PŘÍBĚH: CHARLIE SHEEN

*3. 9. 1965

Charlie Irwin Sheen, rodným jménem Carlos Irwin Estévez se narodil 3. září 1965 v New Yorku. Pochází z umělecké rodiny, matka Janet Templetonová a otec Ramón Estévez, jehož umělecké jméno je Martin Sheen. Později se rodina přestěhovala do Malibu v Kalifornii, kde v Santa Monice vystudoval Charlie střední školu a krátkou dobu působil i v tamním baseballovém týmu. Již od malička nesl Charlie břemeno slavného otce. Každý porovnával jeho herecké výkony s otcovými a již od útlého věku na něj byl vytvářen nátlak. Když se Charlie narodil, okamžitě zmodral a přišel o dech. Doktor, který je znám jako Irwin, mu poskytl první pomoc a zachránil mu život. Charlie dostal přezdívku „modré dítě“ a později mu rodiče dali jako druhé jméno právě „Irwin“.

Kariéru začal v roce 1984 televizními seriály. V  roce 1986 dostal hlavní roli ve válečném filmu – ČETA. Film je součástí Stoneovy vietnamské trilogie spolu s filmy: NAROZEN 4.ČERVENCE a NEBE A ZEMĚ. Charlie ve filmu ztělesnil mladého studenta Chrise Taylora, který opouští vysokou školu a dobrovolně se přihlásí do armády, aby sloužil své vlasti ve Vietnamu. Film získal Oscara v kategorii Nejlepší film. Ve filmu je použit hudební motiv z díla amerického skladatele Samuela Barbera – Adagio pro smyčce. O rok později si zahrál se svým otcem ve filmu – WALL STREET. V hlavních rolích se dále objevili – Michael Douglas a Daryl Hannah. Film vypráví o mladém ambiciózním makléřovi, který se chce dostat do vyšších kruhů. Film režíroval Oliver Stone. Postava makléře Buda Foxe je inspirována Stoneovým otcem, který byl makléřem během Velké hospodářské krize. Celkem film vydělal 43. milionů dolarů, což je téměř 3x více než jeho rozpočet. Michael Douglas získal Oscara za nejlepší mužský herecký výkon v kategorii hlavní role. Mnoho lidí navíc řeklo, že je film inspiroval k tomu, aby se stali obchodníky s akciemi. V roce 2010 bylo do kin uvedeno pokračování s názvem: WALL STREET: PENÍZE NIKDY NESPÍ, kde si zopakovali svoji roli jak Michael, tak Charlie.

To že dokáže zahrát téměř vše, ukázal ve filmu – ŽHAVÉ VÝSTŘELY z roku 1991. Jedná se o komedii, která paroduje různé filmy. Např: Top Gun, Superman, Tanec s vlky, Flashdance a 9 a ½ týdne. Žhavé výstřely stále patří k filmům, u kterých se královsky pobavíte. Tvůrci filmu si dokonale pohráli nejen s hláškami, kterých je ve filmu mnoho, a které bohužel mnohdy do českého překladu neprošly, ale výborně si užili i tvorbu závěrečných titulků. Hned na jejich začátku se ihned za jmény producentů snímku objevuje místo hereckých jmen recept na oblíbené americké pochoutky Brownies. Ten zní takto: půl hrnku másla, dva a čtvrt hrnku cukru, 2 žloutky, 3 kostičky hořké čokolády (rozpustit), 1 nebo 2 lžičky skořice. Šlehejte máslo, dokud nezesvětlá a nemá barvu citrónu. Postupně přidejte cukr a žloutky. Dobře promíchejte. Přidejte čokoládu.

ZAJÍMAVOST Z FILMU: Při natáčení byly použity identické nepřátelské letouny jako ve filmu Top Gun. Z tohoto filmu si také tvůrci komedie vypůjčili některé letecké záběry a pouze je „zrecyklovali“. V roce 1993 se Žhavé výstřely dočkaly druhého pokračování.

Ve filmu – PRVNÍ LIGA hraje baseballového hráče týmu, který má za úkol prohrát. Hráči se o plánu majitelky dozví a pochopitelně udělají všechno, aby její úmysly zhatili. Charlie v roce 2011 přiznal, že před natáčením filmu užíval steroidy na zvýšení svojí výkonnosti. Film a jeho pokračování se natáčeli v Milwaukee na stadióně konkurenčních BREWERS. Postavu komentátora Harryho Doyla si zahrál bývalý neúspěšný hráč Milwaukee – Bob Uecker, který působil po ukončení kariéry 33 let jako komentátor.

Mezi jeho legendární a nezapomenutelné role patří ztvárnění postavy Charlieho Harpera v seriálu – DVA A PŮL CHLAPA. První díl seriálu měl v USA premiéru 22. září 2003 a poslední díl 19. února 2015. Hlavním hrdinou je svobodný bohatý mládenec Charlie Harper s krásným domem na pláži, kterým dostane snad každou ženu. Jeho pokojný život je narušen, když se k němu nastěhuje jeho čerstvě rozvedený bratr Alan se svým desetiletým synem Jakem. Spolu čelí různým životním principům a výzvám. V osmé sérii však Charlie tragicky zemře. Dům, ve kterém bydlel je na prodej a projeví o něj zájem miliardář Walden Schmidt, kterého hraje Ashton Kutcher. Ten si nakonec dům koupí a nechá v něm bydlet Alana s Jakem.

ZAJÍMAVOSTI ZE SERIÁLU 

Ani jeden z hlavních představitelů sitcomu nezpívá úvodní píseň seriálu, i když si to mnoho lidí myslí.

První díl deváté série, ve kterém se konal Charlieho pohřeb a poprvé se objevil Walden sledovalo 28. milionů diváků. Stal se tak nejsledovanějším dílem celého seriálu.

V době největší slávy bral Charlie za jeden díl 1,25 milionu dolarů, tedy přes 27 milionů korun.

Každá epizoda je pojmenovaná po nějaké větě, kterou v daném díle pronese jedna z postav.

Výhled na oceán je ve skutečnosti jen plátno s fotografií.

Herci v seriálu pijí hlavně německé pivo značky RADEBERGER PILSNER, pak ještě občas mexické CORONA EXTRA.

Charlie Sheen byl ze seriálu vyhozen kvůli neshodám s tvůrci, průšvihy kolem drog a požívání alkoholu přímo na place.

Představitel Jakea (Angus T. Jones) se jednu dobu postaral o obrovský skandál, když se na internet dostalo video z jeho náboženské zpovědi, kde mu tak trošku ruply nervy a poprosil diváky, aby přestali sledovat seriál.
O celkovém úspěchu seriálu během celých 12 let svědčí zisk patnácti různých cen a dokonce až 31 nominací.
A nesmíme zapomenout ani na skvělý český Dabing v podání: Gustava Bubníka, Josefa Cardy, Jana Rimbaly a dalších…

HLÁŠKY Z DVA A PŮL CHLAPA:

Alan: Běž si vzít bundu.
Jake: Vezmu si tu blbou bundu, vlezem do blbýho auta a půjdem do blbýho obchodu.

Charlie: Mluv se svým blbým tátou slušně.
Charlie: (mluví o své matce) Nesmíme Jakea vystavit jejímu vlivu více, než je nutné.

Alan: Nemá na něj vliv. Je tu jen o víkendech.
Charlie: I to je moc. Piraňa dokáže sežrat krávu během hodiny.

V americkém sitcomu – KURZ SEBEOVLÁDÁNÍ (v anglickém originále ANGER MANAGEMENT) hraje terapeuta Charlieho Goodsona. Který vede terapii zvládání vzteku. Má skupinu ve vězení a jednu také vede u sebe doma. Charlie často zasahuje do osobních životů svých pacientů. První díl KURZU SEBEOVLÁDÁNÍ zlomil rekord v nejsledovanější epizodě sitcomu na kabelové televizi se sledovaností 5 740 000 diváků.

CHARLIE SHEEN – ZAJÍMAVOSTI 

Charlie byl již 3x ženatý. Poprvé se jeho ženou stala Donna Peele. Druhou ženou byla filmová herečka Denise Richards a třetí Broke Mueller. Ze svých vztahů má pět dětí a už je i dědečkem. Tím se stal díky své dceři Cassandře, kterou měl se svou láskou ze střední školy.

Je zaškatulkovaný jako „největší sexuální zvíře Hollywoodu“. Jeho apetyt je prý neukojitelný. Když dělal rozhovor pro časopis MAXIM uvedl, že se vyspal s více než 5000 ženami. Není ale zrovna vzorným partnerem. Kvůli svým častým záletům jej všechny jeho partnerky opustily.

Je velký fanoušek tetování – celkem jich má na těle 12. Paradoxně také patří mezi odpůrce očkování. Spor o to, jestli nechat děti očkovat, byl podle Denise Richards hlavním důvodem jejich rozvodu.

Byl dvakrát nominován na cenu Emmy a v roce 2002 získal Zlatý Glóbus za nejlepší výkon v televizním seriálu – VŠICHNI STAROSTOVI MUŽI.

V roce 2015 veřejně přiznal, že je HIV pozitivní. Po jeho oznámení se v USA zvedl na internetu rekordní zájem o informace, jak předcházet nakažení virem způsobujícím AIDS.

Stal se ambasadorem značky luxusních kondomů a v Londýně propagoval bezpečný sex. V rozhovoru pro deník THE GUARDIAN tvrdil, že nejdůležitější jsou jeho děti a zdraví. Lituje jen toho, že odešel ze seriálu Dva a půl chlapa. Redaktorka časopisu o něm řekla: Charlie stále neztrácí kouzlo. Je neuvěřitelně zdvořilý, doslova hýří rytířskými gesty, otevírá mi dveře a skládá komplimenty.

CITÁTY

„BOHYNĚ? NEVĚŘÍM, ŽE TENTO TERMÍN JE DOST DOBRÝ, ALE KDYŽ JSTE VÁZÁNI TĚMITO POZEMSKÝMI POPISY, MUSÍTE POUŽÍT NEJLEPŠÍ DOSTUPNOU VOLBU“.

„SLÁVA JE POSÍLENÍ POSTAVENÍ“.

,,MŮŽETE BUĎ MILOVAT, NEBO NENÁVIDĚT. POKUD ŽIJETE UPROSTŘED, NEDOSTANETE NIC“.



Nejnovější články na našem portálu

duben 17, 2024 134
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 345
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 259
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2031
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 295
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 373
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 23, 2024 1638
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 718
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 733
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
březen 08, 2024 3034
Počátky Mezinárodního dne žen sahají do Spojených států amerických poloviny 19. století. V roce...
březen 06, 2024 964
Krystaly jsou mistrovskými díly přírody. Jejich tajuplný třpyt okouzluje člověka od nepaměti....
únor 28, 2024 1036
Snad nejpozoruhodnějším tvorem jdoucím tiše ve stopách člověka je kočka. Historie jejího vztahu s...
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2017878
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515375
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456758
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292770
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282255
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272729
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259238
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 250757
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249272
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242767
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240547
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215086
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206486
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188039
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186446
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184240
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176581
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166635
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163247
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161037
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142674
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128128
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124488
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122436
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...