Lehké, svěží a lahodné dorty mám ráda. A tak jsem se rozhodla sdílet s vámi recept na dort, který je oblíbený u jedlíků pečených dortů. Broskvový dort potěší svojí barvou, chutí, jemností a nadýchaností. Chcete něčím dobrým pohostit svoji rodinu či známé? Broskvový raw dort je skvělá volba. 

Co si připravit k výrobě raw dortů?

Raw dort Radky PastyříkovéZ tvůrčích kuchyňských pomůcek:

  • mixér (na rozmixování ovoce a oříšků)
  • dortovou formu s vyjímatelným dnem
  • potravinovou fólii

Jaké suroviny si nakoupit?

Nejdříve si vytvoříte dortový korpus. Ano, pevné základy jsou důležité i při výrobě dortů. :)

  • 230 g mandlí,
  • 100 g předem namočených datlí
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce tmavého karobu nebo nepraženého kakaa
  • špetka soli

Raw broskvový dort Radky PastyříkovéVše řádně rozmixujete, rozdrtíte a spojíte. Vznikne měkké těsto, které krásně vtlačíte do dortové formy. Dortovou formu doporučuji předem potáhnout potravinovou fólií.

Použila jsem dortovou formu průměru cca 24 cm, použijte takovou, jakou máte doma. :)

A co si koupit na krémovou část dortu?

  • broskve (já v tomto případě měla vlastní ze zahrádky, i když rozmražené z mrazáku) - celkem tak 5 hrnků
  • 2 hrnky kešu oříšků (350g předem namočených na min. 3 hodiny)
  • 100 g kakaového másla - rozpustit
  • 100 ml citónové štávy
  • 1/2 hrnku kokosového oleje - rozpustit
  • na oslazení - javorový sirup nebo datlový sirup
  • skořice, vanilkový lusk - prášek z něho
  • špetku soli

Broskvový raw dort Radky PastyříkovéPostup přípravy krému: 

  1. Předem namočené kešu ořechy slijte, a rozmixujte je bez vody. Vznikne jemná hmota. 
  2. Ke kešu ořechům přidej ovoce, 4 hrnky (v tomto případě broskve), a oslaď je sladidlem. Já sladím minimálně a přidávám špetku soli. Dochuťte tento krém skořicí a vanilkovým práškem. 
  3. Rozpusťte si kakaové máslo a kokosový olej do 42 stupňů. Tento roztok pomalu přilévejte do mixéru s broskvovým krémem. Mixujte pomalu tak, ať se hmota spojí a vznikne našlehaný krém.
  4. Vzniklý krém teď rozetřete na korpus v dortové formě. 
  5. Vše krásně nazdobte podle nálady - kokosem a goji (viz foto). Dort dejte do chladičky, případně na chvíli do mrazáku. V mrazáku vám dort vydrží 6 měsíců. V lednici vydrží max. 7 dní. 
  6. Přejeme dobrou chuť a věříme, že potěšíte sebe, svou rodinu i přátele.

Raw dort Radke PastyříkovéTvoření RAW dezertů je radostná záležitost, všem chutnají, jsou lehké a zdravé.

Chuťově překvapí nejednoho jedlíka pečených dortů. A jaké raw dezerty máte rádi vy?


Autorka článku a receptu: Mgr. Radka Grace Pastyříková
 
Provází na cestě vědomého tvoření života v souladu se Zákonem Přitažlivosti webradkapastyrikova.cz e-mailTato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. mobil: +420 731 808 715

Novinky ze všech kategorií článků

PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč
national cpr association