Archanděl Gabriel – Vládce Měsíce, posel Božího slova a anděl radosti

„Máte důležité životní poslání, které souvisí s komunikací a uměním. Nedovolte, prosím, aby vás v něm brzdila nejistota či nedostatek sebedůvěry. Pomohu vám“.

Hebrejské jméno Gabriel znamená „Bůh je má síla“. Energie archanděla Gabriela bývá úzce spjata s energií Panny Marie. Tento archanděl je jako jediný ze vznešených sedmi archandělů zažívaný jako ženská bytost. Ačkoliv andělé pohlaví nemají, on je takto pociťován. Archanděl Gabriel je andělem zvěstování, jenž nás spojuje svým sněhobílým světlem s nebeskou milostí. Archanděl Gabriel je ten z archandělů, jehož vliv na Zemi v poslední době neustále roste. Když začne energie Gabriela proudit ze srdce vzhůru, začnou se odhalovat ženské části naší bytosti. Rozvíjíme obětavost a pokoru, odpouštíme sobě a ostatním, akceptujeme, že se věci dějí tak, jak se dějí, a přijímáme Boží sílu, která se rodí z mateřské lásky. Za jeho atribut je pokládán oheň (očišťující), zlato, stříbro, Měsíc, lilie (symbol čistoty) a trubka. Legenda praví, že to bude právě archanděl Gabriel, kdo svým zatroubením ohlásí konec světa. Gabriel je planetární archanděl – jeho planetou je Luna, která vládne znamení Raka a pondělí (první den nového týdne – asociace se zrozením je více než zřejmá). Barvy, které náleží Gabrielovi jsou zářivě bílá a stříbrná.

Archanděl Gabriel je proslulým andělem zvěstovatelem, který řekl Alžbětě a Marii, že se jim narodí syn Jan Křtitel a Ježíš Nazaretský. Archanděl Gabriel rovněž nadiktoval Mohammedovi duchovní text islámu Korán. V důsledku toho vešel Gabriel ve známost jako andělský posel. Jeho úloha pokračuje ve světě dál, protože pomáhá rodičům a lidským poslům. Ve své první roli Gabriel vede doufající rodiče k početí nebo je provede procesem adopce dítěte. Gabriel dodává sílu a odvahu těmto rodičům a pomáhá budoucím maminkám zůstávat v dobré náladě, aby poskytly dítěti nejlepší podmínky. Ve své druhé roli pomáhá archanděl Gabriel každému, k jehož životnímu smyslu patří umění nebo komunikace. Gabriel vám otevře dveře a pomůže vám projevit talent. Gabriel je již dlouho znám jako mocný a silný archanděl a ti, kteří se na něho obracejí, zjišťují, že jsou nuceni k činnosti, která vede k prospěšným výsledkům!

Kdykoli se díváte na Lunu, díváte se tak do milující tváře Gabriela

Podle starobabylonského posvátného kalendáře vládl Sín, měsíční bůh, jako velký duch času od léta 1525 do podzimu 1879. Jako menší duch času také v letech 459-387 před Kristem, 45-117, 549-621, 1053-1125, 1629-1701 (neboť ovládá 26°, 19°, 12° a 5° Berana a 27° Ryb). Tomuto bohu bylo zasvěcené město Úr, odkud pochází praotec Židů, a byl to Sín, jenž Abrahámovi v nočním zjevení slíbil, že z jeho potomků učiní slavný národ. Křesťané tuto bytost uctívají jako archanděla Gabriela. Tam, kde se má pravdivě hovořit o Gabrielovi, musí zaznít tyto klíčové motivy: zrcadlení, obraznost, vnímavost, reprodukce, početí, dětství, mateřství, rodina, původ, minulost, vtělení, hmota, osud, pomíjivost, spánek, sny, nevědomí.

Kdo je Gabriel? Duchovní mocnost, metafyzický princip zhmotňování ducha. Správce životních sil, jež se v duševní úrovni projevují jako představivost, schopnost tvořit obrazy, a v tělesné úrovni jako regenerace, růst, reprodukce, rozmnožování – tedy rovněž svého druhu zrcadlení, vytváření identických kopií. Je-li představivost čili duševní oko, darem Gabriela, neměla by být jeho období zvlášť příznivá pro malíře? Přední americký antropolog Alfred Louis Kroeber sestavil seznam 827 nejslavnějších malířů světových dějin v uplynulých 25 stoletích. Nejsou na časové ose roztroušeni náhodou, ale tvoří rytmus. Je to rytmus archanděla Gabriela. Nejnadanější malíři – ať už řecko-římští, indičtí, čínští, japonští nebo evropští – se objevují ve vlnách kolem roků – 100, 400, 600, 1100, 1600. Michelangelova a Rembrandtova doba byla posledním gabrielským a zároveň nejmalebnějším obdobím v dějinách. Gabriel je archanděl, který nás učí ocenit nekonečnou hodnotu okamžiku. Je to téma, které do dějin myšlení uvedl slavný filozof z Efezu, města nejmilejšího bohyni Artemidě: „Panta rhei – všechno plyne“!

Archanděl Gabriel probouzí ženskou složku v nás a léčí zraněné srdce

„Já jsem dokonalá světelná bytost. Mé poselství je čistá, dávající láska. Já jsem Gabriel, křišťálově bílý světelný paprsek Boží, s nímž byla vyslána Marie, aby byla dokonalou mateřskou láskou na Zemi“.

Ptáte se sami sebe znovu a znovu, co obnáší slovo „Matka“, protože se s ním v tomto období setkáváte na každém kroku. Chci vám říci, že také ženské části Božího Já patří respekt a úcta. Tak je situace vaší Matky Země reflexí vašeho zacházení s Boží ženskou bytostí ve vás samotných a ve všem. Musíte poznat, že Matka a Otec jsou jedno. Od zjevení Marie působíme společně na osvobození hmoty, která není ničím jiným než částí Boží Matky. Bez tohoto poznání se ve vás nemůže zrodit žádné Kristovo vědomí. Syn Boží byl zrozen ze svaté Matky. To je symbolem pro zrození vašeho Vyššího Já, zrození ze splynutí Otce a Matky, Ducha a hmoty.

Archanděl Gabriel je poslem Božího slova a objasňuje tajemství inkarnace lidských bytostí Těm, kteří se mají narodit, poskytuje poučení o jejich poslání v nadcházejícím životě a dává jim i znalost toho, jakými dary budou pro splnění svého úkolu disponovat. Je ochránce dětí, pečuje o duši dítěte v každém z nás, obzvláště v případech, kdy je zrovna duchovní růst člověka zastaven, kdy je raněn a potřebuje lásku. Archanděl Gabriel je tím, kdo nám pomáhá pomocí něhy a láskyplných slov probouzet naše vnitřní dítě. Jenomže kromě zrození má Gabriel na starosti i smrt, je to on, kdo oznamuje úmrtí a také on provází duše, které si nejsou jisté, cestou na onen svět. Ostatně přivádí stejnou cestou i duše, které kráčí do života. Gabriel bdí nad nenarozeným dítětem a možná ho najdete bdít i u postelí umírajících, kde pomáhá duši nalézt klid a mír. Zářivá postava v tunelu, kterou vídají lidé v klinické smrti, bude patrně tento archanděl.

Zapalte bílou či stříbrnou svíci a požádejte archanděla Gabriela o vedení…

Archandělé mají velkou transformační sílu, a proto vám mohou být nápomocní s vaším problémem, strachem či blokem, se kterým si dlouho nevíte rady. Archandělská energie je sama o sobě velmi léčivá a jakékoliv propojení s archanděly podporuje harmonizaci vašeho těla i mysli.

„Archanděli Gabrieli, Žádám Tě o tvoji přítomnost, protože (…). Otevři, prosím, mé tvůrčí kanály, abych získal/a správnou inspiraci. Pomoz mi s otevřením mysli, abych dokázal/a přijít s jedinečnými nápady. A pomoz mi, prosím, udržet si energii a motivaci, abych se touto inspirací dokázal/a řídit. Děkuji Ti, Gabrieli“.

Archanděl Gabriel je pomocníkem pravdy, pomáhá nám s upřímností a zvyšuje náš respekt k ní, pomáhá lidem vést se intuicí a vnitřním hlasem. Jeho ruka je neustále připravena chránit to, co je v nás přirozené a čisté. Kultivuje v nás cit, soucit, empatii k sobě i druhým lidem. Tvoří chráněný Prostor světla, lásky, bezpečí, v němž je o nás ve všech rovinách postaráno. Do vztahů přináší vzájemné pochopení, schopnost cítit a zřít zrakem druhého. Hojí vztahy do hloubky a harmonizuje mozkové hemisféry. Jeho půvabné frekvence nás zahalují důvěrou v období jakýchkoliv změn a kotví nás do vědomí, že vše, co se děje, je v dokonalém pořádku.

„Jsem s vámi jako jeden z vašich strážných andělů. Možná se divíte, proč by s vámi měl být sám archanděl. Pomáhám mnoha lidem současně a vy patříte mezi ně. Pomáhám těm, jejichž životní poslání souvisí s oblastí umění a komunikace. Pomohu vám vytříbit vaše přirozené vlohy a získat k nim důvěru. Potom vám otevřu dveře, abyste mohli své nadání vyjádřit takovým způsobem, jenž bude znamenat pomoc druhým. Za to budu po vás chtít poctivost a spolupráci. Svěřte se mi se svými obavami, nadějemi, nejasnostmi, nejistotami i sny. Žádejte mne o pomoc. A poté projděte branami příležitostí, které vám otevřu. Jsem zcela na vaší straně! Mým úkolem je být vaším koučem a z této pozice vás povzbuzovat. Vězte prosím, že vás pobízím jen proto, že vím, že potřebujete trochu postrčit shůry“.

 


Nejnovější články na našem portálu

duben 21, 2024 144
19. 4. 2024 v 16:00 vstoupí Slunce do Býka, který zpomalí naši aktivitu, abychom si mohli...
duben 17, 2024 337
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 381
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 308
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2064
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 334
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 407
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 23, 2024 1698
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 770
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 769
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
březen 08, 2024 3043
Počátky Mezinárodního dne žen sahají do Spojených států amerických poloviny 19. století. V roce...
březen 06, 2024 993
Krystaly jsou mistrovskými díly přírody. Jejich tajuplný třpyt okouzluje člověka od nepaměti....
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2020858
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515393
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456820
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292840
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282359
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272762
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259302
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 250923
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249435
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242796
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240601
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215117
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206555
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188126
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186465
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184258
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176609
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166679
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163311
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161059
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142711
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128146
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124504
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122459
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...