Kouzla a čáry byly odpradávna spojené s věšteckým uměním romského národa. Důležitou úlohu při provozování různých magických praktik mají staré ženy – bosorky, vědmy – phuri daj, drap daj. K těmto ženám zachovávají Romové velice osobitý vztah. Jídlo, které taková phuri daj nedojedla, vyhodí. Nápoj, který nedopila, vylijí. Předměty, které vzala do ruky umyjí před jejich dalším používáním. Připisují jí podobné mimořádné schopnosti jako třeba knězi nebo popovi. Všechny tyto osoby mají totiž spojení s jiným světem.

Kořeny cikánského horoskopu sahají až do temného středověku. Tento horoskop také rozlišuje 12 znamení, ale místo souhvězdí či zvířat je pojmenovává podle předmětů, které tyto kočovníky obklopovaly při jejich každodenním životě. Těmto předmětům přisuzovali určité vlastnosti, které odpovídají charakteristikám lidí v těchto znameních narozených. Říká se o něm, že je nejpřesnější a nejlépe vystihuje naše povahové vlastnosti.

JAKÉ ZNAMENÍ JE PODLE CIKÁNSKÉHO HOROSKOPU TO VAŠE A CO VÁM DÁVÁ DO VÍNKU?

  • KALICH – (21.1. - 19.2.)Málokdo je tak bystrý, inteligentní a nápaditý. Lidé narození ve znamení Kalicha jsou přátelští a oblíbení, ale zdaleka ne každého si pustí k tělu. Jejich výhodou je to, že dokážou prokouknout lidi kolem sebe, takže se zvládnou vyhnout nejednomu šrámu na duši. I když někdy působí volnomyšlenkářsky, ve vztahu vyznávají tradiční a konzervativní hodnoty. Potrpí si na pevné rodinné zázemí a věrnost.
    Vaším kouzelným kamenem je akvamarín. Má uklidňující energii a potlačuje stres. Pročišťuje zablokovanou komunikaci a zlepšuje sebevyjádření. Tento kámen vytváří ochranný štít pro auru a uvádí do rovnováhy čakry. Rovněž pomáhá udržovat soulad mezi fyzickým a duchovním tělem.

  • KAPLE – (20.2. – 20.3.) – Vážní, tiší a nedůvěřiví. Takoví jsou zrozenci v tomto znamení. Pokud je něco trápí nebo se v jejich okolí objevují problémy, mohou se stáhnout do sebe a žít jen ve svém vnitřním světě. Pak je pro jejich stabilitu důležité hlavně to, aby se měli o koho opřít. Dokážou si jít za svým, jsou z nich dobří podnikatelé. Už třeba jen proto, že mívají skvělé a originální nápady. Oplývají velkou duchovní silou a milují tichá místa, kde se cítí pohodlně.
    Vaším kouzelným kamenem je ametyst. Jedná se o mimořádně silný spirituální kámen. Vnese vám do života moudrost a otevře brány do dalších světů pro pochopení hlubších souvislostí. Ametyst dokáže obrátit negativní útoky lidí v dobro, lásku, soucit a pochopení. Snižuje působení stresu a odstraňuje emoční vyčerpání.

  • DÝKA – (21.3. – 20.4.) – Ostrá dýka je symbolem odvahy a neohroženosti. Pokud jste se narodili v tomto znamení, jste jistě praktický člověk, trochu impulzivní a soutěživý. Do všeho se vrháte po hlavě a rádi zkoušíte nové věci. Nesnášíte lež, rádi s každým jednáte na rovinu. Za svou pravdou si stojíte a za její prosazení uděláte cokoliv. Nemáte rádi stereotyp a nudu. Když se dýky zamilují, pak je to vždycky láska jako trám!
    Vaším kouzelným kamenem je zelený jaspis. Přináší klid, oporu a pomoc ve stresu, je ochranným kamenem před fyzickými i duševními riziky, pohlcuje negativní energie. Pomáhá při řešení konfliktů, potlačuje touhy a rozmary, přivolává štěstí.

  • KORUNA – (21.4. – 20.5.) – Koruna je symbolem vladařů. Podobné vlastnosti jako oni mají i lidé, které cikánský horoskop řadí ke znamení koruny. Jsou vznešení, rozvážní a konzervativní. Nemají rádi velké změny, jsou opatrní a trpěliví. Díky tomu a díky jejich pečlivosti se jim většinou daří dělat správná rozhodnutí, na základě, kterých pak jdou trpělivě k vytyčenému cíli. Lidé narození ve znamení koruny také potřebují materiální a finanční zabezpečení, aby se cítili dobře. Proto jsou ochotni tvrdě pracovat a občas to s prací značně přehánějí, aby zajistili dobrý život sobě i své rodině. V lásce jsou věrní, oddaní a milující, i když to více dokazují činy než vzletnými vyznáními. Vaším kouzelným kamenem je modrý safír. V Persii se věřilo, že Zemi nese velký safír a nebeská modř je jeho odrazem. Je silným průvodcem na naší cestě. Vede lidskou bytost do hlubin duše a pomáhá nalézt pravdu, čistotu a moudrost ukrytou v kolektivním vědomí.

  • SVÍČKA – (21.5. – 20.6.) - Svíčky bývají moudré, nápadité a vysoce inteligentní. Zpravidla skvěle ovládají mluvený i psaný projev. Svíčka ví, co od života chce a jak toho docílit, i když občas na svoje okolí působí jako malé dítě, které vlastně nemá o ničem zdání. Nikdy nezkazí žádnou legraci a jsou všude tam, kde se něco děje. Milují cestování a dobrodružství ve všech podobách. Mohou upadat do depresí či melancholie, zvláště když se jim nedaří v lásce.
    Vaším kouzelným kamenem je magnezit. Posiluje nadhled, pozitivní myšlení a rozvahu. Dokáže významně pomoci při nepodmíněné lásce v situacích, kdy jsou vztahy s jinými lidmi problematické. Učí nás radovat se z toho co máme a neřešit co nám schází.

  • KOLO OD VOZU – (21.6. – 21.7.) – Lidé v tomto znamení jsou mimořádně citliví a zranitelní. Možná právě proto neradi dávají najevo svoje city a drží si přirozený odstup. Jakmile někomu ale začnou důvěřovat, s úlevou se svěří se vším, co jim leží na srdci. Rodina a přátelé jsou pro ně vždy na prvním místě. Jejich citlivost znamená i empatii a schopnost obětavě pomáhat všem okolo sebe, kteří to zrovna potřebují. Mají vrozenou schopnost vést projekty a také zajímavou schopnost koncentrace. Vaším kouzelným kamenem je smaragd. Říká se, že smaragd promlouvá k našemu srdci slovy Boha. Do našeho života vnáší pocit souznění s přírodou a jeho jasné zelené paprsky nás učí trpělivosti a vyrovnanosti. Smaragd nosíme na sobě jen příležitostně, neboť má velkou schopnost na sebe vázat negativní emoce, které není schopen ve velké míře sám zpracovat, a v kameni se mohou objevovat praskliny.

  • HVĚZDA – (22.7. – 22.8.) – V souladu s romskými tradicemi představuje hvězda rovnost mezi zemí a nebem. Pokud jste se narodili v tomto znamení, jste optimističtí, okouzlující a rádi se za všech okolností předvádíte. V životě je vám štěstěna nakloněna. Pokud jde o zdraví, vaší Achillovou patou jsou klouby. Máte neotřelé charisma, kterého si každý hned všimne. Ve skrytu duše chcete zazářit stále víc a víc a dokázat něco nezapomenutelného. Vaším kouzelným kamenem je rubín. Jedná se o velmi mocný kámen, který je přiřazen k elementu ohně a planetě Mars. Svému nositeli dodá sílu, energii a uvede jej do rovnováhy. Vytváří štít proti všem druhům útoků. Zlepšuje motivaci, směruje k realistickým cílům, vybízí nás vydat se za svým štěstím.

  • ZVON – (23.8. – 22.9.) – Symbolizuje přesnost a disciplínu. Pokud jste narození v tomto znamení, jste organizovaní, ambiciózní a milujete dokonalost. Jste nároční nejen na druhé, ale hlavně sami na sebe. Rádi uklízíte a renovujete svůj domov, dokud nemáte všechno tak, jak si představujete. Občas ale berete všechno až moc vážně! Většinou zastáváte funkce, kde můžete ukázat, v čem jste dobří. Vaším kouzelným kamenem je achát. Jedná se o silně uzemňující kámen, který přináší stabilitu a rovnováhu do vašeho života. Podporuje sebedůvěru, sebepřijetí a sebepoznání. Pomáhá překonat negativní pocity, zlobu a vnitřní napětí.

  • MINCE – (23.9. – 22.10.) – Symbolizuje spravedlnost a rovnováhu. Zrozenci ve znamení Mince si dokážou nesmírně užívat život se vším, co k němu patří. Jsou zároveň ale i klidní, moudří a mají velice vyvinutý cit pro spravedlnost. Není divu, že se na ně obracejí lidé z okolí pro radu. Vyznačují se laskavou povahou. Rády pomohou komukoli, kdo o to požádá, aniž by čekaly něco na oplátku. Aby to ale nebylo jen skvělé, Mince mají tendenci mít úplně všechno pod kontrolou, a jakmile mají pocit, že se něco vymyká, jsou z toho značně nervní. Vaším kouzelným kamenem je diamant. Dodává odvahu a odhodlanost. Podněcuje duševní schopnosti -např. jasnozřivost, duchovní vidění a telepatii. Zbavuje nás úzkosti, deprese a malichernosti. Pomáhá poučit se z porážky a najít smysl života. Po tisíce let slouží diamant rovněž jako symbol bohatství a bývá považován za kámen, jehož prostřednictvím lze dávat najevo materiální dostatek a současně ho k sobě přitahovat. Aktivuje korunní čakru, kterou spojuje s vyšším, božským světlem.

  • MEČ – (23.10. – 21.11.) – Symbolizuje sílu a moc. Lidé v tomto znamení mají silnou osobnost a velké odhodlání. Jsou zarputilí, schopní zdolávat různé překážky, a umí řešit situace, ve kterých si ostatní nevědí rady. Jejich úkol je dokáže naprosto pohltit, často pak ale zapomenou na svět kolem sebe. Mají bystrý úsudek a vysokou inteligenci, snadno si získávají respekt okolí. Svou sílu však někdy neumí udržet pod kontrolou, zvláště když je přepadne hněv nebo smutek. Vaším kouzelným kamenem je topaz. Přináší radost a hojnost, upevňuje zdraví, zaměřuje energii tam, kde je to třeba, uklidňuje, dobíjí, přináší pravdu a odpuštění. Zabraňuje náměsíčnosti a nočním můrám. Harmonizuje krční čakru, která usnadňuje komunikaci a sebevyjadřování.

  • SEKERA – (22.11. – 21.12.) – Symbolizuje svobodu, a pokud jste se narodili v tomto znamení, jste lidé, kteří milují dobrodružství. Jste trochu lehkomyslní, ale s velkým přehledem se dokážete s lehkostí přizpůsobit každé situaci. Jste ostražití a umíte překonávat překážky. Vaším charakteristickým znakem je optimismus. Nikdo vás nesmí omezovat, protože jakmile to udělá, vezmete „čáru“! Vaším kouzelným kamenem je tyrkys. Aztékové, ale i další domorodí Američané, používali tyrkys k navázání kontaktu s Otcem nebes. Je pevně spjatý se svým majitelem. Při nošení na kůži výborně harmonizuje a současně upozorní, pokud se v těle děje něco nepatřičného (mění barvu). Zbavuje nervozity, stresu, přináší citovou rovnováhu. Pomáhá zachovávat klidnou mysl, mírní proměnlivé nálady a přináší vnitřní klid.

  • PODKOVA – (22.12. – 20.1.) – Podkovy patří k nejambicióznějším lidem z celého zvěrokruhu. Už jako malé děti bezmezně spřádají plány, jak budou jednou slavní a úspěšní. Celý život ale musí bojovat s vnitřním strachem, který je blokuje na jejich cestě. Mají dobrou intuici, někdy jsou až moc vážní. Jsou vždy ochotni pomoci těm, kteří to potřebují. Někdy mívají tendenci utrácet víc, než je nutné. Podkovy milují teplo domova, svou rodinu a přátele. Vaším kouzelným kamenem je onyx. Má moc ovlivnit lidské síly a s jeho pomocí je člověk skutečným pánem svého osudu. Zvyšuje sebedůvěru a schopnost sebekontroly. Onyx v sobě uchovává vzpomínky svého majitele, je to vynikající rádce. Pokud ho držíte v ruce, umí vás upozornit na minulá zranění (i z předešlých životů).

„ŠUN LE PHUREN, BO CHALE BUTER MARO SAR TU“ – POSLOUCHEJ STARÉ LIDI, PROTOŽE SNĚDLI VÍC CHLEBA NEŽ TY – TAK ZNÍ STARÉ ROMSKÉ PŘÍSLOVÍ.



Nejnovější články na našem portálu

duben 24, 2024 330
Po tisíciletí většina kultur považuje dotek za něco přirozeného a léčivého. Prakticky všechny...
duben 21, 2024 397
19. 4. 2024 v 16:00 vstoupí Slunce do Býka, který zpomalí naši aktivitu, abychom si mohli...
duben 17, 2024 513
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 485
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 419
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2198
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 441
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 527
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 23, 2024 1807
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 821
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 888
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
březen 08, 2024 3071
Počátky Mezinárodního dne žen sahají do Spojených států amerických poloviny 19. století. V roce...
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2026755
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515496
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456954
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292989
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282525
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272861
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259478
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 251308
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249764
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242898
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240858
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215213
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206675
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188291
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186508
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184289
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176651
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166748
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163367
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161119
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142775
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128187
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124562
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122513
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...