10 léčivých míst na světě, kde energie uzdravují

Každé místo v krajině má svou energii. Známe ale i tzv. „energetická místa“ (nebo také „silová místa“) na nichž dochází k výměně sil mezí Zemí a Vesmírem. Vznikla buď přírodní cestou, či byla dílem zasvěcených lidí. Na těchto místech můžeme najít kamenný menhir, může zde být strom, pyramida, kostel či kaple (byly stavěny dle posvátné geometrie a téměř vždy na původních „pohanských“ silových místech), může jít jen o vrcholek či skálu. Energetická místa v krajině mají své specifické vibrace a sílu. Pobyt v těchto místech a propojení s nimi otevírá a probouzí náš vnitřní léčivý potenciál, ladí a zvyšuje naši energii v souladu s vibrací těchto míst.

Nevíte-li kam uniknout před ruchem bláznivého světa, vydejte se na místa, kde se budete cítit dobře. Navštivte již důvěrně známá místa v přírodě, kde si pravidelně dobíjíte baterky, nebo hledejte a zkoumejte nová, která vás přitáhnou zvláštním, osobitým kouzlem.

Udělejte si také čas a navštivte silně energetická místa, kde vás jistě osloví tajemné vibrace energií starodávných vzpomínek, tajemných příběhů a legend, pradávných tradic a pověstí.

Můžete zde prožít nejúžasnější věci, dostat odpovědi na svoje nekonečné otázky, a právě tady se můžete nabít novou energií. Kterých 10 je těch nej, jež mají nejsilnější energetické pole?

1. Mystické Glastonbury – zdejší siločára má prý léčivé účinky, což se projevuje na kopci i při pití vody

GlastounberyNa první pohled jde o malebný kout Anglie. Jenže když se zaposloucháte do vyprávění místních, strnete v úžasu. Král Artuš, Ježíš, svatý grál, ale i UFO – to všechno jsou pojmy, které v Glastonbury dnes a denně ožívají! Městečko Glastonbury leží v hrabství Somerset na jihozápadě Anglie. Hned nad ním se tyčí kopec Glastonbury Tor, starobylé posvátné území Keltů. Meditovat a dobíjet energii sem přicházejí poutníci všech náboženských vyznání. Má tudy vést jedna z nejmocnějších siločár, které jsou prý pro Zemi tím, čím jsou pro lidská těla tepny – akorát, že místo krve jimi proudí energie. Vnímali to dávní Keltové, když zde před více než 2500 lety budovali cestu spirálovitě obtáčející celý pahorek?

Někteří extrémně citliví jedinci při stoupání po ní pociťují stavy podobné transu i v současnosti. Zajímavé je, že původně byl Glastonbury Tor ostrovem, přičemž řada badatelů se domnívá, že by dokonce mohlo jít o Avalon, zmizelý ostrov známý z artušovských legend!

U úpatí Glastonbury Tor stojí klidná, meditační zahrada zvaná Chalice Well, vybudovaná kolem přírodního pramene načervenalého zbarvení. Tomu se připisují napříč staletími mnohá zázračná uzdravení. Legenda praví, že na dně zdejší studny leží symbol největších lidských tužeb – svatý grál. Voda je zde nejlepší kvality z velmi hlubokého a neznámého zdroje a je zcela čirá. Je známa jako Chalybeatský pramen, což znamená, že je bohatá na železo.

Jsou prokázány přírodní léčebné účinky Studny Kalicha – jak její vody, tak zdejších rostlin.

Posedíte-li v prostorách Studny Kalicha a budete zde meditovat či jen tak přemýšlet, možná pocítíte zemský puls a budete obdarováni vibrační živou silou, pohánějící naši planetu…

2. Jihofrancouzské město Lurdy - mariánské poutní místo s údajně zázračným pramenem

LourdesMěsto Lurdy (francouzsky Lourdes) je jedno z významných poutních míst. Ročně ho navštíví více jak 7 milionů poutníků. Až do poloviny 19. století se jednalo o poklidné malé městečko ležící na úpatí Pyrenejí, o kterém věděl jen málokdo. To vše se změnilo konkrétně v roce 1858. Jak praví legenda, v tomto roce se zjevila Panna Marie z Lurd francouzské dívce jménem Bernadetta, ale také její sestře i kamarádce. Stalo se tak údajně dokonce několikrát. Legenda praví, že Panna Marie řekla Bernadettě, aby pila vodu z pramene vytékajícího z jeskyně Grotte de Massabielle.

Lidé se sem přicházejí nejen poklonit k sošce Panny Marie, která se nachází poblíž vchodu do jeskyně, ale také se napít vody z posvátného pramene, který má údajně zázračnou moc a vyléčí jakoukoli nemoc.

Místo je pověstné i tím, že zde došlo k vyléčení poutníků. Levitující hostie byla zaznamenána na kameru. Dodnes neexistuje vědecké vysvětlení.

3. Hinduistický vodní chrám Tirta Empul na Bali – posvátná voda láká nemocné z celého světa

Tirta Empul na Bali Chrám Tirta Empul je jedním z nejposvátnějších hinduistických míst na Bali. Věřící stojí dlouhé fronty, aby se mohli alespoň na chvíli svlažit pod léčivými prameny, které prý ze země nechal zázrakem vytrysknout bůh Indra (védský bůh hromu a blesku). Poté co mu nepřítel Mayadanawa otrávil válečníky, rozťal Indra zemi a nechal vytrysknout fontánu nesmrtelnosti, která pak jeho mužům vrátila život. Již stovky let uctívají hinduisté na ostrově zmíněný vodní proud jako velký dar bohů. V roce 962 nad ním vybudovali majestátní chrám Tirta Empul, v překladu „Posvátný pramen“. Nachází se asi 40 km severovýchodně od hlavního ostrovního města Denpasar.

Spirituální očista, na kterou se čeká v dlouhých řadách, má svá pravidla. Návštěvníci se nejprve ponoří pod pramen na levé straně bazénu, načež se postupně osvěží pod všemi třiceti sprchami.

Věří se, že tamní posvátná voda – „tirta“ – zbavuje zlých duchů, přináší blahobyt a očišťuje tělo i duši. Mnozí si ji proto odnášejí s sebou, její pití však může znamenat riziko: Posvátnou tekutinu totiž poslední dobou kontaminují zplodiny z okolí, neboť místní často vyhazují odpadky do řek a vodních zdrojů. Vedle prosperity a duševní očisty tak může koupel vyvolat i nemalé zdravotní komplikace, například nákazu bakterií Escherichia Coli.

4. Mexické městečko Tepoztlan – centrum spirituality a léčebné energie

 TepoztlanAčkoliv u nás se toho o městečku Tepoztlan, nacházejícím se celkem nedaleko od hlavního mexického města Ciudad de México, moc neví, pro obyvatele Latinské Ameriky je to jedno z nejmagičtějších a nejzáhadnějších míst. Ostatně člověk to pochopí už při pohledu na lokalitu, kde se město nachází. Posvátné údolí je místem s ohromujícími přírodními scenériemi a životem, který jako by plynul tak nějak pomaleji…V celém údolí se mají už odpradávna objevovat nejrůznější nadpřirozené jevy: šeptá se o mrtvých, kteří se tam shromažďují a v poslední době přibývá i pozorování podivných světel nebo neznámých objektů na obloze. K pověsti městečka přispívají i dávné aztécké legendy.

Ty totiž praví, že právě tady se kdysi zrodil opeřený aztécký bůh Quetzalcoatl. Byl to snad právě on, kdo tomuto místu nadělil sílu pomáhat lidem s problémy, které jinak nedokážou vyřešit?

Pobyt ve městečku se tak pro mnoho trpících lidí stává až psychedelickou ozdravnou kúrou, při které meditují, nechávají se unášet vlastní myslí nebo inhalují kouř ze zapalovaných bylin. Vrcholem je v tomto směru pobyt v komunitě Amatlán de Quetzalcóatl, v místech, kde se mělo zrodit opeřené hadí božstvo.

Zdejší ozdravné rituály v saunách a při inhalování neznámých bylin údajně dokážou člověka přivést až k vyššímu stavu vědomí, ve kterém je možné napravit nedostatky svého těla i duše.

5. Posvátné město Sedona - je průchodem do jiné dimenze?

Sedona ArizonaPouštní město Sedona v severní Arizoně, obklopené úchvatnými červenými skalami, strmými kaňony a borovými lesy není jen nádherným místem, ale také lokalitou, která je odpradávna považována za mimořádnou především z duchovního pohledu. Sedona je původními obyvateli dokonce považována za posvátné místo, proto se doteď považuje za ideální místo pro duševní léčbu. Sedonu vyhledávají milovníci záhad především díky energetickým vírům. Tyto vortexy mají mít až půl kilometru v průměru a projevují se údajně silným energetickým působením, které lze v určitých situacích cítit jako slabé vibrace nebo zvláštní pocit na zátylku či v břiše. Podle řady lidí přináší nejen vnitřní klid, ale mohou přispět i k odstraňování stresu a s ním spojených chorob, jako jsou třeba deprese, migrény nebo třeba žaludeční potíže.

„Sedona má opravdu schopnost měnit životy. To je její skutečná síla. Nikdo ji neopustí beze změny“- napsal americký spisovatel Roger Naylor. I on věří v tezi, že právě v Sedoně se nachází klíčová zemská siločára, kterou mnozí nazývají srdeční čakrou Země – má jít o jakousi křižovatku energií, které však současná věda dosud nedokáže změřit a popsat.

Místní folklór věří také v existenci jakýchsi neviditelných tunelů, které vedou z tohoto místa dokonce až do vesmíru a vyprávějí se staré legendy o „Hvězdných lidech“, kteří prý Sedonu navštívili.

6. Svatyně Belintash – tisíce lidí byly svědky paranormálních jevů a silných energií

Belintash Bulharsko Belintash je krásné a tajemné místo v samém srdci bulharského pohoří Rodopy. Je to vysoká skalní plošina s úchvatným panoramatickým výhledem do okolní krajiny. Před více než 7000 lety se tu nacházela největší svatyně thráckého boha Sabazios, který byl otcem boha nebe. Byl také bohem rostlin, medicíny a přírody. Předpokládá se, že v minulosti se jednalo o hlavní thráckou svatyni v této části Evropy. Podle historických pramenů byl Belintash místem pro určování předpovědí. Na oltářích kněží nalévali víno do plamenů a podle výšky plamene předpovídali, co budoucnost přinese.

Říká se, že Belintash je místem, které vyzařuje mimořádnou pozitivní energii mající blahodárný účinek. Vědci tento fakt popírají.

Ale jak potom na druhou stranu vysvětlit brnění v ruce, pocity náhlé euforie, výrazné zlepšení obtíží, které popsala řada návštěvníků, neboť to vše zde osobně zažili.

Každopádně už jen pohled na místo působí na člověka pozitivně, příjemně a určitě se vyplatí sem vypravit a přesvědčit se.

7. Bosenské pyramidy – ukrývá se pod nimi labyrint s neuvěřitelným vyzařováním pro zdraví

Bosenské pyramidyVýzkumy prokázaly, že bosenské pyramidy vznikly před zhruba 20 000 lety a jsou zatím největší a nejstarší dosud objevené pyramidy na světě. Bosenská pyramida Slunce je s výškou 220 metrů vyšší než ta Cheopsova v Egyptě, která měří 147 metrů. Pod komplexem byla nalezena největší síť podzemních tunelů, které léčí a regenerují tělo i mysl člověka. Jsou tak pomalými tahy štětce odhalovány známky velmi staré, vyspělé civilizace v Bosně a Hercegovině.
Lidé, kteří přijíždí do údolí bosenských pyramid, si jej často zamilují.

Když vejdou do tunelů pod povrchem, mívají pocit, že se vrací „domů“. Začnou se jim dít doposud výjimečné věci, včetně uzdravení, omlazení, uvolnění stresu.

Vrací se radost a pocit štěstí. Toto posvátné místo má obrovský potenciál nás harmonizovat a pomoci nám poznat „kdo vlastně jsme“.

8. Crater Lake (Kráterové jezero) v Oregonu – domorodci používali energii jezera při svých výpravách za vizemi a dodnes je považováno za duchovní místo

Crater lakeToto místo je považováno za hlavní křižovatku energetických polí planety Země. Údajně se zde nachází hlína s léčivými účinky. A nejen to. Říká se, že v okolí jezera působí silné proudy energie. Celé toto nádherné místo vzniklo před 8 000 lety poté, co se po zemětřesení a erupci sopky zřítil vrchol hory Mount Mazama. Díky své hloubce 589 metrů je toto jezero nejhlubší ve Spojených státech a zároveň sedmé nejhlubší na světě.

Domorodí američtí indiáni z kmene Klamath odjakživa považovali Kráterové jezero za duchovní a posvátné místo. Podle jedné z legend Pán světa nad námi vedl s Pánem podsvětí velmi tvrdý boj právě na tomto místě, což mělo za následek zhroucení hory Mount Mazama.

A v dávných dobách indiáni z různých kmenů využívali duchovní energie jezera k provádění jasnovideckých obřadů. I dnes je toto jezero stále považováno za místo s mimořádně silnou duchovní energií.

9. Tajemná Sokotra - kvůli zvláštním endemickým stromům dračincům míří turisté na toto místo nejčastěji

SokotraSokotra je název ostrova i souostroví o čtyřech ostrůvcích, patří k Jemenu a nachází se v severozápadní části Indického oceánu asi 240 km od pobřeží Somálska. Velkolepý a různorodý přírodní terén těchto ostrovů vypadá jako vystřižený z nějakého fantastického filmu. Když se zde nacházíme, máme pocit, jako bychom se najednou přemístili do jiné dimenze. Opravdu zde můžeme cítit spojení s Vesmírem a obrovské množství energie, která protéká tímto duchovním „minovým“ polem.

Hlavním lákadlem pro turisty ale nejsou ani zdejší hory ani koupání v oceánu, jako spíš prehistorická fauna a flora. Sokotra se pyšní ohromnou spoustou endemitů, tedy rostlin a zvířat, která žijí jen zde. A tím nejznámějším je právě turistické lákadlo – podivné stromy s deštníkovitou korunou, kterým se říká stromy dračí krve.

Dračí strom, dračinec – oba tyto názvy zapadají do jednoho jediného, odborného a latinského názvu Dracaena draco. Některým odrůdám už je víc než 6 000 let a je s podivem, jak to vědci zjistili, když tyto sukulenty nemají letokruhy.

Neodmyslitelnou součástí každého takového stromu je dračí krev, tedy latexová míza červené barvy, o níž se už dlouho ví, že má léčivé a protizánětlivé účinky. Domorodci s ní léčili především vnější poranění, protože zastavuje krvácení a urychluje hojení ran, ale užívali ji třeba i na podporu funkce vnitřních orgánů – ano, vnitřně. Dračí krev má také analgetický účinek, takže zmírňuje bolest. Aby toho nebylo málo, míza je i lék na hemeroidy, výplach dutiny ústní je skvělou prevencí vzniku paradentózy a ulevuje při zánětech dásní.

10. Strom Bódhi ve městě Bódhgaja na severovýchodě Indie – je oním stromem, pod nímž seděl Buddha, když dosáhl osvícení

BODHI BOTHAJAStrom osvícení nebo také strom probuzení či strom Bódhi je strom Fíkovník posvátný (Ficus religiosa) s charakteristickými listy, pod kterým dosáhl Siddhartha Gautama osvícení a stal se Buddhou. Na tomto místě dnes stojí chrám, který patří k nejposvátnějším místům buddhismu. V chrámu Mahábódhi je údajně celkem 7 míst, kde podle pověstí Buddha meditoval a kde má dnes působit velmi silná energie působící na ducha i tělo každého otevřeného člověka. Traduje se například, že se tam několika lidem navrátil zrak, některým lidem se zase zázračně napravily problémy s pohybovým aparátem nebo že odezněla jejich dlouholetá bolest.

Bez ohledu na to, zda jsou tyto zvěsti pravdivé, strom dnes pomáhá i zcela hmotným způsobem. Jeho listy bývají používány na léčbu celé řady chorob – ať už to jsou třeba popáleniny, vážné rány nebo záněty. Významně pomáhá při léčbě úplavice nebo při nemocích močových cest. Posvátnost tohoto magického stromu, neviditelnou nadpozemskou silou spojuje nebe se zemí. Tak praví nejstarší texty indického duchovního poznání, texty, které jsou jedněmi z nejstarších na světě.


Nejnovější články na našem portálu

duben 24, 2024 163
Po tisíciletí většina kultur považuje dotek za něco přirozeného a léčivého. Prakticky všechny...
duben 21, 2024 256
19. 4. 2024 v 16:00 vstoupí Slunce do Býka, který zpomalí naši aktivitu, abychom si mohli...
duben 17, 2024 396
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 421
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 03, 2024 2108
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
březen 23, 2024 1742
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 781
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 809
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
březen 06, 2024 1002
Krystaly jsou mistrovskými díly přírody. Jejich tajuplný třpyt okouzluje člověka od nepaměti....
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2022460
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515434
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456878
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292899
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282426
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272793
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259365
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 251051
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249548
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242834
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240675
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215158
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206591
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188175
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186475
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184269
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176616
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166701
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163335
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161080
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142735
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128161
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124517
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122477
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...