Tara Svobodová: KDYŽ S VÁMI PARTNER ODMÍTÁ INTIMNĚ ŽÍT
Když s Vámi partner odmítá intimně žít, máte buď zablokovanou komunikaci, nebo s vámi manipuluje anebo to může také znamenat, že vztah skončil a vy stále odmítáte slézt z mrtvého koně.

Příčin takového chování může být samozřejmě více, ale já se nyní zaměřím na to, co mi tady a teď přichází pro ty, kdo chtějí naslouchat.

Sexuální přitažlivost souvisí ve vztahu mimo jiné také s potenciálem duchovního vývoje.  V buddhistické praxi se sexuální úrovni říká také tajná duchovní úroveň vztahu.
To znamená, že když mezi námi proudí dostatek sexuální energie, tak se navzájem naše vědomé a nevědomé aspekty mohou příznivě doplňovat a posouvat nás směrem k jednotě, na další úroveň integrovaného bytí.

Pokud zmizí přitažlivost mezi námi a partnerem a jsme v produktivním věku a toužíme po intimním a sexuálním životě, pak jednou z možností může být, že se náš společný pohár naplnil a máme se vyvíjet dál s někým jiným.

Odmítání sexuálního spojení ze strany jednoho partnera však také může naznačovat, že tento partner má problém se nadále rozvíjet, protože citová blízkost a intimita v něm probouzí jeho trauma a bolest, kterou odmítá překonat. Čím více se otevíráme na intimní úrovni, tím hlubší potlačené emoce a traumata se mohou uvolňovat z našeho podvědomí. A tak se raději zraněný partner rozhodne zůstat ve své komfortní zóně a intimně žít třeba jen jednou za měsíc nebo za půl roku, aby měl jistotu, že ho jeho partner neopustí, ale zároveň aby měl klid od svých emočních bloků, které sexualita a intimita vynáší na povrch vědomí. Tento způsob jednání nejenže způsobuje postupem času vzájemné odcizení a ještě větší bolest u obou partnerů, ale také se dá nazvat manipulací, protože se jedná na vědomé nebo i nevědomé úrovni o odpírání fyzické lásky druhému člověku. Partner, který se cítí odmítnutý, pak může propadat deziluzi o vlastní méněcennosti a cítí vinu za celou situaci.

Samozřejmě, jsou případy, kdy my sami procházíme náročným obdobím a léčíme své vlastní trauma a potřebujeme na chvíli v intimitě odstup, ale pokud je to komunikováno a tato situace netrvá roky, pak je to normální součást vývoje a může se dít v každém zdravém vztahu.

Pokud ovšem náš intimní život uvadá a my zjišťujeme, že nás partner odmítá a my stále hledáme chybu u sebe, hledáme cesty, jak se změnit, zlepšit, zapracovat na sobě, ale partner stále nejeví zájem, pak je fajn se nad situací zamyslet a začít reálně komunikovat o nenaplněných potřebách, zamlčených pravdách, vystavěných iluzích a blocích, které cítíme ve svém vztahu vůči partnerovi. A pokud se v tomto opakujeme už několik měsíců nebo i let a partner stále jen naslouchá a mlčí, nebo slibuje, ale nic se reálně nemění, pak je na pováženou, jestli si nás takový člověk dostatečně váží.

A někteří lidé na prahu čtyřicítky nebo padesátky už to vzdávají a říkají si, že to ještě s takovým partnerem doklepou. Mají třeba děti, nechce se jim vyměnit železnou košili za novou nejistotu, nechce se jim vystoupit z komfortní zóny a čelit samotě, svým úzkostem, názorům rodiny či přátel, nechce se jim hledat nové zaměstnání nebo měnit místo bydliště.

Ale život v páru bez vzájemného problubování intimity vede k utrpení.

Lidé, kteří se zakonzervují v určité poloze a nastaví emocionální mantinely, začnou pomalu uhnívat zevnitř. Projevují se u nich různé neurózy, náznaky depresí, nevraživost vůči svému partnerovi, nelibost k životu, někdy až rezignace.

Život chce, abychom se vyvíjeli. A sexualita je jedním z nejúčinněších nástrojů, jak posouvat lidské vědomí na nové úrovně a bořit staré limity. Samozřejmě sexualita žitá vědomě a propojená s láskou. Taková sexualita je velmi výživná a přináší velký užitek všem zúčastněným. Je lékem téměř na všechny nemoci a neduhy světa.

Vím z praxe, že kdykoliv v sobě cítím nějaké napětí, bolest, nepříjemné pocity nebo stagnující energie, stačí pár láskyplných doteků od mého partnera a okamžitě se napětí uvolňuje a bolest rozpouští. Totéž samozřejmě může člověk praktikovat i bez partnera svojí vědomou pozorností a láskyplným přijetím svého těla a jeho projevů. Ovšem v páru se tato léčivá energie násobí a přináší životadárný zdroj oběma zúčastněným.

Vědomé milování je jedním z nejvýživnějších elixírů a skvělým nástrojem duchovního rozvoje. Proto když jeden milování odmítá, dává tím najevo, že se touží od partnera vzdálit i na emocionální a duchovní úrovni. Nemusí to být vždy špatně, někdy prostě naše duše cítí, že s tímto partnerem se necítíme komfortně, bezpečně, nebo jinak neladíme a nemá smysl se do intimity tlačit. Pokud nepomůže otevřená a pravdivá komunikace, pak nepomůže zpravidla ani pět let čekání na zázračnou změnu.

Tedy, intimita je vždy určitým signifikátorem a zrcadlem hlubších úrovní vztahu. Pokud funguje a proudí mezi námi energie na duchovní, emoční a mentální rovině a máme si nadále co předávat, pak i náš sexuální život je naplňující a obohacující pro oba zúčastněné. Via Tara Svobodová

Krásný den všem <3


Tara Svobodová terapie osobní rozvojAutorka článku: Tara Svobodová www.tarasvobodova.com  Jsem intuitivní žena, matka, partnerka, umělkyně a inspirátorka, svobodná duše. Osobním rozvojem se zabývám dvacet let. Sama jsem na počátku dospělosti hledala cestu z depresí a problémů ve vztazích a díky terapiím, absolvovaným workshopům a osobní pouti jsem získala schopnost intuitivního vhledu do skrytých souvislostí a zákoutí lidské duše. 

Tři roky jsem cestovala převážně sama po jižní Evropě, pobývala na odlehlých místech, meditovala a spala venku, v přírodě. Získala jsem tak zkušenost s překračováním hranic komfortní zóny, konfrontace se svým nitrem a zažitými vzorci chování, prožitky bezčasovosti a jednoty s přírodou a se vším živým. Šest let jsem asistovala při práci jihoamerickým šamanům v České republice a na Slovensku a osvojila jsem si techniky a přístup k jejich pojetí člověka jako nedílné součásti přírody.

Ve své práci používám techniky práce s tělem a dechem, metodu voice dialogu, přepisu limbického otisku, prvky gestalt terapie, aromaterapie a šamanské techniky. Dvacet let pracuji s tarotovými symboly, které nepoužívám k věštění, ale k náhledu do struktury podvědomí osobnosti a výkladu snů.


Nejnovější články na našem portálu

duben 24, 2024 305
Po tisíciletí většina kultur považuje dotek za něco přirozeného a léčivého. Prakticky všechny...
duben 21, 2024 371
19. 4. 2024 v 16:00 vstoupí Slunce do Býka, který zpomalí naši aktivitu, abychom si mohli...
duben 17, 2024 484
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 468
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 395
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2179
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 424
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 507
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 23, 2024 1792
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 808
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 865
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
březen 08, 2024 3060
Počátky Mezinárodního dne žen sahají do Spojených států amerických poloviny 19. století. V roce...
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2025912
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515484
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456931
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292969
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282495
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272835
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259443
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 251246
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249697
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242881
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240831
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215193
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206656
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188261
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186496
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184282
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176633
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166733
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163359
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161110
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142762
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128177
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124546
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122506
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...