Povídal jsem si s jednou mladou dívkou, s mojí pacientkou, a také jsem jí dal otázku: „Jak vypadá Vaše stolice?" A ona mi odpověděla: „O tak nechutné záležitosti se nemíním bavit!"

A tak jsem jí vysvětlil, že pro mne jako lékaře je nutné vědět mnohá fakta o jejím organismu, kupříkladu i jaké má sexuální potíže, zda-jí nevypadávají vlasy, zda nehubne a mnoho dalších informací, které mne mohou přivést ke správné diagnóze a následné adekvátní terapii.

Ano, člověk se nerad baví o stolici, když si ve většině případů myslí, že je po této stránce v pořádku. Měl jsem pacientku, která trpěla zácpou a měla stolici jednou za 21 dní! Podle ní to v pořádku nebylo a tak jsem jí z tohoto onemocnění homeopatickou léčbou a dietou vyléčil.

Zlomyslní lidé tvrdí, že láska prochází žaludkem a pak je prý otázka kde končí? :-)

Je pravda, že vše, co sníme, prochází naším trávicím taktem a vše se dokonale zpracuje, pokud funguje jícen, žaludeční šťávy, tvorba žluči v játrech a dodávání do dvanácterníku, dále zde působí zevní sekrece slinivky břišní a mnohé další faktory, takže potrava je nejenom zuby změlněna, ale i postupně na jednotlivé molekuly v našem trávicím traktu doslova rozebrána.

To vše se dostane až do oblasti tlustého střeva a zde probíhá jednak resorpce výživných látek, dodávající člověku energii a schopnost celkové regenerace a imunity, ale také jsou sem lymfatickou a krevní cestou vylučovány odpadové látky, které ve formě naší stolice opouštějí náš organismus. Takže samočistící schopnost našeho těla po této stránce je vlastně dokonalá, pokud zde není u člověka nějaké onemocnění.

Tenké střevo zejména u vegetariánů může dosahovat délky až několika metrů, tlusté střevo většinou měří kolem jednoho metru. Zde probíhá celá řada biochemických pochodů, rozpouštění různých látek, jejich resorpce střevní sliznicí do krve a roznášení do organismu a vylučování toxických - tedy jedovatých - látek z našeho těla.

Například málokdo ví, že v tlustém střevě se tvoří mezi jinými i dva velmi prudké až zabíjející jedy nazvané kadaverin a putrescin.

Spolu s miliardou mikroorganismů: gram-negativních a gram-pozitivních mikrobů, plísní, někdy i parazitů, vytvářejí klima, které pak přidává charakteristický nepříjemný zápach naší stolici.

Existují nemoci jako kupříkladu morbus Crohn nebo ulcerózní kolitida a mnohé další, které především prozrazuje vyšetření stolice. Stolice může mít různou barvu, konzistenci, zápach. Dokonce ve stolici může být krev, to se prokazuje tzv. vyšetřením na okultní krvácení.
 
Jaká je diagnostika pozorováním lidské stolice?

V každé lidské stolici můžeme především hodnotit její: barvu, řídkost či hustotu, zápach, množství, formaci, kusy ovoce, přítomnost parazitú (články tasemnice), skybala ( porzn. redakce = skybala jsou jednotlivé ztvrdlé zahuštěné části stolice ve střevě. Skybala mohou být hmatná při zácpě při vyšetření břicha pohmatem (např. v levé jámě kyčelní) a mnoho dalšího.

Dobře fungující metabolismus je pro naše zdraví nezbytný. Někdo dostal do vínku bezvadné trávení, jiný si musí pečlivě hlídat složení jídelníčku, protože některé potraviny mu nedělají dobře, nadýmají, tlačí v žaludku, jiné dokáží způsobovat průjem a některé dokonce dokáží vyvolat zácpu.

Co znamená nezdravá stolice?

  • Tmavá stolice s příměsí hlenu může odkazovat na krvácení v traktu. Příčinou může být prasklý žaludeční vřed, popřípadě i jiná vážnější onemocnění trávícího traktu. Rozhodně je vhodné navštívit oborného lékaře.
  • Žlutá nebo zelená stolice se zpravidla objevuje během průjmu. Žlutá barva může souviset s onemocněním jater, popřípadě s problémy ve žlučovodu. Jde o nedostatečné vylučování bilirubinu z jater a ze žlučových cest.
  • Tenká stolice nebo stolice rozdělená na více částí může předznamenávat některé z onemocnění tlustého střeva.

Druhy stolice:

1. Krev ve stolici neboli melena
Pokud je ve stolici obsažena krev, lze podle její barvy poznat, ve kterém místě zažívacího traktu je problém. Krev z horní části zažívacího traktu (například ze žaludku) má ve stolici velmi tmavou až černou dehtovou barvu. Krev, která je středně nebo tmavě červená, pochází z tlustého střeva nebo konečníku. Důvodem výskytu krve ve stolici mohou být například hemoroidy, anální fisury, divertikulitida, rakovina tlustého střeva nebo ulcerózní kolitida. Pozor: Konzumace červené řepy může způsobit dočasně červené zbarvení stolice a moči. Krev ve stolici nemá jasně červenou barvu. Často se stává, že je krev ve stolici přítomna, ale není vidět, pak jde o takzvanou okultní krev. V tomto případě je nutné podstoupit testy na okultní krvácení, které jsou schopny detekovat skrytou krev ve stolici. Poraďte se se svým lékařem o jakékoli změně nebo problému, který se týká fungování střev. 

Tmavá stolice

Stolice, která je téměř černá a má hustou konzistenci, může být způsobena krvácením v horní části trávicího traktu. Mezi nejčastější onemocnění, které způsobují tmavou stolici, patří duodenální nebo žaludeční vřed, jícnové varixy, Mallory-Weissův syndrom (spojen s alkoholismem) a gastritida. Některé potraviny, potravinové doplňky nebo léky mohou rovněž dočasně způsobit černou stolici.

Patří mezi ně:
• bismut, železo, aktivní uhlí, aspirin v lécích proti horečce, které mohou způsobit krvácení do žaludku, tmavé potraviny - jako je černá lékořice a borůvky.

K tmavé stolici může dojít také při zácpě. Pokud se u vás objeví tento typ stolice, měli byste navštívit svého lékaře.

Žlutá stolice

Žlutá stolice může znamenat, že potraviny prochází zažívacím traktem relativně rychle. Žlutou stolici lze nalézt u lidí s refluxní chorobou. Příznaky refluxní choroby jsou pálení žáhy, bolest na hrudi, bolest v krku, chronický kašel a dušnost. Symptomy se obvykle zhorší, když ležíte nebo se ohýbáte.

Mezi potraviny, které mohou zhoršit příznaky refluxní choroby, patří • máta peprná, tučná jídla, alkohol, káva a čokoláda.

Žlutá stolice může být zapříčiněna i nižší produkcí žluči. Žlučové soli z jater dávají stolici nahnědlou barvu. Pokud dojde ke snížení množství žluči, vypadá stolice na první pohled nažloutle. Pokud dojde ke snížení ve výstupu žluči, stolice ztrácí téměř všechny barvy a stává se bledou nebo šedou. Pokud k takovéto změně v barvě stolice dojde náhle, může být žlutá stolice příznakem bakteriální infekce ve střevech, například salmonelóza. Poraďte se tedy se svým lékařem.

Zelená stolice

Játra neustále vyrábějí žluč, jasně zelenou tekutinu, která je vylučována přímo do tenkého střeva, nebo je uložena ve žlučníku. Takovým přebytkem žluči je pak stolice obarvena na zeleno.

Světlá stolice

Stolice, která je bledá nebo šedá, může být způsobena nedostatečným žlučovým výstupem z důvodu cholecystitidy, žlučových kamenů, Giardia parazitní infekce (dokáží způsobovat alergii na lepek gliadin), hepatitidy, chronické pankreatitidy nebo cirhózy. Žlučové soli z jater dávají stolici nahnědlou barvu. Pokud se sníží výstup žluči, stolice je mnohem světlejší. Jiný typ světlé stolice je zapříčiněn použitím antacidu, který obsahuje hydroxid hlinitý. Stolice se může stát dočasně světlou rovněž po zkoušce iriografie. Světlá stolice může být lesklá nebo mastná a odporně páchne kvůli nestrávenému tuku ve stolici. Často jsou v takovýchto případech přítomny v nadměrném množství i kandidy, takováto stolice navíc je téměř bez zápachu. Zapáchající stolice je plná střevních bakterií, které vyrábějí mimi vitamín K a také celou řadu velmi prudkých jedů jako jsou kupříkladu kadaverin a putrescin.

Stužkovitě tenká stolice

Stejně jako nepravidelná stolice, může být i stužkovitě tenká stolice způsobena nedostatkem činnosti v oblasti sleziny. Dalšími příznaky tohoto problému jsou snadná tvorba modřin, nadýmání, plynatost, nepravidelná stolice, únava, nechutenství, řídká stolice se slabým zápachem. Také může dojít k problémům, které jsou způsobeny stresem a přepracováním. Jedení některých potravin bývá také příčinou zhoršení. Mezi  takové potraviny patří smažené nebo mastné pokrmy, mléčné výrobky, syrové ovoce a zelenina a studené nápoje. Dietní léčba pak zahrnuje příjem teplé, vařené potravy, vhodný je také zázvorový a skořicový čaj, oba dva zahřívají organismus. Stužkovitě tenká stolice může být způsobena střevní obstrukcí mající různý původ (polypy, nádory, skybala, invaginace střeva, zauzlení střeva, benigní rektální polypy, zvětšená prostata, zvětšení tlustého střeva nebo rakovina prostaty). 

Rychle klesající stolice

Rychle klesající stolice ve vodě může znamenat, že osoba nekonzumuje dostatek vlákniny, to je dostatek takových potravin, jako je zelenina, ovoce, celozrnné výrobky, nebo dostatek pitné vody. Tato stolice je často tmavá, protože zůstává ve střevech delší dobu.
 
Jak by měl vypadat výsledek ideální funkce střev?

Ideálním produktem střev je středně hnědá stolice, přibližně barvy obyčejného kartonu, která opouští tělo snadno, bez námahy nebo nepohodlí. Bez většího nápadného zápachu. Konzistence by měla být podobná zubní pastě. Přibližně 8 až 16 centimetrů dlouhá stolice by měla do vody sklouznout hladce a pomalu klesat, jakmile dosáhne hladiny. Měly by ji doprovázet jen minimální plynatost a zápach.

Diagnostika základního onemocnění

Aby mohla být světlá stolice léčena, musí být diagnostikovány příčiny. Kromě kompletní anamnézy, mohou být ke stanovení diagnózy použity i některé z níže uvedených testů:

  • břišní ultrazvuk
  • odběr krve na testování infekce
  • endoskopická retrográdní cholangiopankreatografie
  • jaterní testy
  • chirurgické odstranění vad ve žlučových cestách

Léčba světlé stolice

Léčba samozřejmě závisí na diagnostikované příčině. Pokud je příčinou malá absorpce tuků, může být předepsána změna stravy a doporučeny vitamínové doplňky. V případě zablokovaných žlučových cest bývá nutný chirurgický zákrok, aby byly cesty znovu průchozí. Pokud je acholická stolice příznakem jiného onemocnění, například hepatitidy, měla by být léčena původní příčina.

PRŮJMOVÁ STOLICE – trvá-li více jak tři dny, potom je podezření na probíhající zánět v oblasti tenkého a tlustého střeva. Může signalizovat Crohnovu chorobu, ulcerozní kolitidu, zvláště je-li na stolici přítomen slizký hlen. Ve většině případů se zde ve střevě přemnožily některé mikroorganismy, bývá to Escherichia coli, ale tak Schigelly, které vyvolávají úplavici nebo salmonelóza způsobenou mikrobem nazvaným Salmonella, vyvolávající v horečkách bolestivé průjmy.
 
MELÉNA – vždy označuje vážnější onemocnění v oblasti zažívacího taktu. Meléna znamená nález dehtově černé páchnoucí stolice, která je důsledkem přítomnosti většího množství natrávené krve. Jde o velice závažný příznak, který si v žádném případě nezasluhuje podcenění!!!
 
Příčiny: Příčinou melény je krvácení do horní části trávícího traktu, tj. úseku od dutiny ústní, přes jícen, žaludek až po horní část tenkého střeva. Nateče-li krev do některé z těchto oblastí, stihne se při svém průchodu trávícím traktem natrávit, tím získá černou barvu a charakteristický zápach. Dostane-li se krev do trávícího traktu až níže (tj. ve spodnější části tenkého střeva, v tlustém střevě a v konečníku), tak se nenatráví a ve stolici nalezneme jasně červenou krev. Meléna je závažná z toho důvodu, že krvácení do horní části trávícího traktu bývá obvykle masivnějšího charakteru než do dolního a člověk z něj může snadněji vykrvácet.
 
Vlastní příčiny krvácení do horních částí trávicího traktu (a tedy i melény) bývají nejčastěji tyto:
 
1. Krvácení do dutiny ústní – Silnější krvácení do dutiny ústní se může projevit tmavě zabarvenou stolicí, pokud je krev spolykána. Osobně jsem se s tím setkal s pacientem, který několik dnů krvácel po zubařském zákroku.
 
2. Jícnové varixy – Jícnové varixy jsou rozšířené cévy ve stěně jícnu, které se vyklenují do dutiny jícnu. Jsou obvykle důsledkem jaterní cirhózy. V takovém případě totiž krev jen obtížně protéká játry a obtéká je spojovacími žilami – bohužel se část těchto žil vyskytuje právě ve stěně jícnu. Jícnové varixy jsou smrtelně nebezpečné, protože krvácení z nich bývá masivní a člověka bez lékařské pomoci může spolehlivě usmrtit. Kromě melény se při masivním krvácení z jícnových varixů setkáváme i se zvracením krve.
 
3. Žaludeční vředy – Žaludeční vředy se mohou mimo jiné projevit krvácením a v takovém případě najdeme černou krev ve stolici.
 
4. Refluxní choroba – Refluxní choroba jícnu se lidově s určitou nepřesností označuje jako pálení žáhy. Jde o stav, kdy se kyselý žaludeční obsah vrací do jícnu a poškozuje jeho stěnu. Obvykle to dotyčný necítí nebo to pociťuje jako ono již zmíněné pálení žáhy. Pokud je sliznice jícnu poškozená více, může začít krvácet. Meléna a zvracení krve pak mohou být doprovázejícími příznaky tohoto stavu.
 
5. Nádory horních částí trávicího traktu – Nádory v dutině ústní, nosohltanu, rakovina jícnu i rakovina žaludku se mohou projevit krvácením, pokud při svém růstu naruší některou z větších cév. Patřila by sem teoreticky i rakovina tenkého střeva, ta se však vyskytuje velice vzácně. Tenké střevo ovšem může být postiženo metastázami jiných nádorů.
 
6. Předávkování se léky „ředícími krev“ – Mezi léky, které umí ředit krev, patří Aspirin a jemu podobné protizánětlivé léky, dále pak Heparin, Warfarin a nízkomolekulární hepariny. Zejména předávkování Warfarinem je častou příčinou krvácení u starších lidí.



7. Melounový žaludek - Jedná se o vzácnější stav spojený s rozšířením slizničních cév v dolní části žaludku. Odborně tomuto stavu říkáme gastrická antrální venektázie. Většina případů melounového žaludku se nijak neprojevují, ale v některých případech krvácení z rozšířených cév může způsobit vznik melény.
 
Projevy: Klasická meléna má vzhled černé dehtovitá stolice, která nepříjemně páchne. Zápach je kromě barvy taktéž důležitým rozpoznávacím znakem. Při užívání preparátů železa při chudokrevnosti z nedostatku železa bývá stolice také černá, ale zápach chybí. V tomto případě se nicméně o melénu nejedná!
 
Diagnostika: V případě nálezu melény je nutné vyšetření per rectum – nález černé krve na rukavici je velmi varovné. Dále je nutné rychlé vyšetření trávícího traktu gastroskopií. Tato dostupná metoda v ideálním případě umožní prohlédnout trávicí trakt od jícnu až po horní část tenkého střeva a v případě nutnosti může lékař pomocí endoskopického přístroje krvácející ložisko ošetřit.
 
Součástí vyšetření je i odběr krve a její laboratorní vyšetření. Zejména nás zajímá množství červených krvinek a hemoglobinu. V případě zjištění velké krevní ztráty je nutné ji opatrně nahradit infuzemi, či transfuzí. Je nicméně nutné být v doplňování opatrný – pokud ztracený objem doplníme příliš, tak se krvácení může paradoxně ještě zhoršit.
 
Léčba: Léčba se liší podle příčiny. V podstatě platí, že v méně vážných stavech lze pacienta monitorovat a čekat, až krvácení samo skončí. Můžeme podávat léky (obvykle nitrožilně), které napomáhají zastavit krvácení a případně nitrožilně opatrně doplnit ztracený objem krve. U žaludečních vředů a poškození jícnu při refluxu se s dobrým efektem podávají léky snižující produkci žaludeční kyseliny. Při větším krvácení, které akutně ohrožuje na životě, se gastroenterolog pokusí zastavit krvácení endoskopickým přístrojem. Někdy je nutné předat pacienta chirurgům, kteří krvácení zastaví operačně.
 
Co jste nevěděli o "prdění" :-)

Prdí každý! I ta největší dáma i strojený džentleman si potřebuje ulevit, dát světu pořádnou ránu. Ve střevech se nám vytvoří od půl až po dva litry plynu. Záleží, zda si dáváte jen suchou rýži nebo fazole. A to musí jít ven, abychom nebyli jako balón. Prdění má jednoduše své kouzlo i tajemství.
Co je typický prd? Zdravý, krásný, tichý špion, i mohutný hromotluk má přibližně 59% dusíku, 21% vodíku, 9% oxidu uhličitého, 7% metanu a 4% kyslíku. To vysvětluje, proč se nám najednou tak těžce dýchá, když si někdo v zavřené místnosti pořádně uleví. 

Ženy smrdí častěji!

Průměrný člověk, i když si to nepřizná, odfoukne průměrně 14 krát denně. Rozhoduje samozřejmě strava, ale tentokrát máme jako muži trumf v rukávu proti všem voňavým dámám. Ze stejné stravy mají tendenci vytvářet mnohem více plynů než muži. Muži jen častěji prezentují své pochody, ale rozhodně méně naprdí. Ve spánku si neporadíte. I kdybyste celý den chodili se zadkem stisknutým jako svěrák, jakmile zavřete oči, už to syčí. Spánek je dokonalý pro uvolňování plynu, a to je jeden z důvodů, proč po vydatném spánku třeba ráno je třeba vždy vyvětrat. Jaksi se hůře dýchá při takové koncentraci metanu a dusíku.

Prdy a globální oteplování.

Ano, mají ho na svědomí. Ale ani ne tak lidské, jako ty termití. Takoví malí živočichové prdí víc, než všichni ostatní a mají silný metanový náboj. Plynatost termitů je druhý největší zdroj metanu na světě. Kdo neprdí, má skutečně vážný problém. V nemocnicích koluje fráze, že prd pacienta je orchestrem chirurga. Je totiž znakem, že vaše střeva pracují jak mají a zažívací trakt se začíná podobat švýcarským hodinkám. Neprodukovat plyny znamená koketovat se smrtí. Na zaražené prdy zemřelo několik čínských císařů, kterým v prdění bránila dvorní etika. Plyn se ale šíří relativně pomalu, difuze průměrně trvá 10 sekund od osudového momentu, než ucítíte nějaký divný závan vůně u nosu. Alespoň víte, kolik máte času na únik z výtahu. 

Poslední prd přijde po smrti. Kdo si myslel, že to poslední, co tomuto světu zanecháte, jsou slova rozloučení, velice se mýlí. I po smrti z těla unikají plyny, a to rovné tři hodiny. Takže i když už budete v podsvětí a začnete se rozhlížet po nových možnostech na druhém světě, vaše tělo si na rozloučenou s vámi ještě klidně párkrát odprdne. 


AUTOR ČLÁNKU: Primář MUDr. Jan Miklánek, Studio zdraví, K Milíčovu 734, 149 00 Praha 11 – Háje, t.č. 606 802 598.

7 let praxe jako primář v rehabilitačním ústavu Kladruby, dvouletá spolupráce s MUDr. Josefem Jonášem v Týnské uličce v Praze a nadšenec pro alternativní diagnostické a terapeutické metody. Světoznámý lékař i léčitel, od roku 1998 prezident akupunkturní společnosti a od roku 2000 prezident společnosti SALOCO. 40 let praktických zkušeností s alternativní diagnostickou a léčebnou holistickou medicínou. http://studioprozdravi.webnode.cz


Související články:

MUDr. Jan Miklánek: NEPIJTE TO KAFE S MLÉKEM!!!

Jitka Bičíková: NEBEZPEČNÉ CVIČENÍ PŘI OBEZITĚ a ZAVODNĚNÍ TĚLA aneb hodně cvičíte a stále nehubnete?

DUCHOVNÍ PŘÍČINA OBEZITY a celulitidy v naší mysli

MUDr. Jan Miklánek: Nebezpečí půstů aneb pozor na přehnané hladovění! 

Nejnovější články na našem portálu

duben 17, 2024 147
- hojnost přichází, když ji přeješ jiným lidem - hojnost přichází, když neposuzuješ tvorbu druhých...
duben 09, 2024 347
měj pevné, stabilní kořeny /stůj pevně nohama na zemi buď v proudu života /řekni ano životu/...
duben 09, 2024 264
„V podzemí zůstává duch místa, a to i přesto, že kouzlo města nad zemí se často pomalu vytrácí a...
duben 03, 2024 2034
Medicinální nebo někdy také funkční či vitální houby, jsou specifické houby s výjimečnými účinky....
duben 02, 2024 297
Místa záhadná, tajemná či obestřená jistým mystickým nebezpečím přitahovala pozornost člověka...
březen 27, 2024 377
Mnoho lidí věří, že jednorožci existovali. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že žijí někde mimo...
březen 23, 2024 1646
20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční...
březen 19, 2024 724
Studánky, jezírka, louže...- první zrcadla lidí. Ta nejpřirozenější zrcadla, která člověku dala...
březen 11, 2024 735
Tisíce let lidé věří, že postavení Slunce a planet v okamžiku narození každého jedince značně...
březen 08, 2024 3034
Počátky Mezinárodního dne žen sahají do Spojených států amerických poloviny 19. století. V roce...
březen 06, 2024 968
Krystaly jsou mistrovskými díly přírody. Jejich tajuplný třpyt okouzluje člověka od nepaměti....
únor 28, 2024 1037
Snad nejpozoruhodnějším tvorem jdoucím tiše ve stopách člověka je kočka. Historie jejího vztahu s...
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2018097
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 515376
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 456762
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 292780
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 282260
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 272734
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 259240
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 250766
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 249284
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 242770
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 240547
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215089
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 206487
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 188043
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186449
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184241
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 176584
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 166636
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163249
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161038
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 142676
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128129
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 124490
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 122437
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...